Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Die SlideShare-Präsentation wird heruntergeladen. ×

Dragos Luca - Razboaie.pptx

Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Nächste SlideShare
Scoala Ardeleana Jaba Mihai
Scoala Ardeleana Jaba Mihai
Wird geladen in …3
×

Hier ansehen

1 von 5 Anzeige

Weitere Verwandte Inhalte

Aktuellste (20)

Anzeige

Dragos Luca - Razboaie.pptx

  1. 1. Războaiele Prezentare - Dragoș Luca Dimitrie.
  2. 2. • Războiul este un conflict militar sau nu, scurt sau de durată, între două sau mai multe grupuri, categorii sociale sau state, pentru realizarea unor interese financiare, etnice, te ritoriale, economice și politice. • Jumătate din cei înhumați într-o necropolă din Nubia, veche de peste 12.000 de ani prezintă semne ale unei morți violente. • Numai în Europa vestică, în perioada scursă de la sfârșitul secolului al XVIII-lea, au avut loc cel puțin 150 de conflicte militare și 600 de bătălii aferente acestora.
  3. 3. • Cel mai mare razboi din lume. Al doilea Razboi Mondial.
  4. 4. • Victime si crime de razboi. • Estimările numărului total de victime ale războiului sunt diferite, deoarece multe decese au rămas neînregistrate. Cele mai multe sugerează că au murit aproximativ 60 de milioane de oameni în război, dintre care aproximativ 20 de milioane de militari și 40 de milioane de civili. Mulți dintre civili au murit din cauza genocidelor deliberate, a masacrelor, bombardamentelor masive, a bolilor și foametei.
  5. 5. • Cauzele celui de-al Doilea Război Mondial sunt în general considerate invazia germano-rusă a Poloniei și atacul japonez asupra Chinei, Statelor Unite ale Americii și asupra coloniilor Regatului Unit și Olandei. • Printre cauzele războiului mondial s-au numărat creșterea naționalismului, a militarismului și existența multor probleme teritoriale rămase nerezolvate după încheierea Primului Război Mondial. Mișcările fasciste au apărut și s-au dezvoltat în Italia și Germania în timpul perioadei de instabilitate economică globală din timpul deceniilor al treilea și al celui de-al patrulea ai Marii Crize Economice). În Germania, resentimentele apărute în urma înfrângerii din primul război mondial și a semnării Păcii de la Versailles (în mod special a Articolului 231, așa-numita "Clauză de vinovăție"), credința în teoria loviturii de cuțit aplicate pe la spate și declanșarea Marii Crize Economice au fost elementele care au propulsat la putere Partidul Muncitoresc Național-Socialist German condus de Adolf Hitler. În acest timp, Tratatul de pace a început să nu mai fie aplicat cu foarte multă rigoare, din dorința de a evita izbucnirea unui nou război.

×