Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Wir verwenden Ihre LinkedIn Profilangaben und Informationen zu Ihren Aktivitäten, um Anzeigen zu personalisieren und Ihnen relevantere Inhalte anzuzeigen. Sie können Ihre Anzeigeneinstellungen jederzeit ändern.
Hälsa är ett begrepp som kan
definieras på många olika sätt. En
vanlig definition, som använd av FN,
är: "ett tillstånd av...
Hälsa betraktas ofta som något som kan bidra till det goda livet. Något som
befordrar välbefinnande och lycka. Hälsa kan ä...
Vårt psykiska välbefinnande är beroende av en stor mängd
faktorer. Hur vi mår psykiskt påverkas av, och påverkar,
hur vi l...
Till skillnad från de flesta andra jobb så
ställs det fysiska krav på de som skall
jobba inom räddningstjänsten. Redan
för...
Som brandman skall man inse värdet av hälsosam
livsföring och en god fysik, för att kunna ta hand om och
utvecklar sin kro...
Nächste SlideShare
Wird geladen in …5
×

Hälsa och livsstil

2.430 Aufrufe

Veröffentlicht am

Hälsa och livsstil

Veröffentlicht in: Bildung
  • Login to see the comments

Hälsa och livsstil

  1. 1. Hälsa är ett begrepp som kan definieras på många olika sätt. En vanlig definition, som använd av FN, är: "ett tillstånd av fullständigt fysiskt, psykiskt och socialt välbefinnande". Hälsa kan relateras både till mitt psykiska/mentala välbefinnande och till min fysiska status. Vår hälsa påverkas av många olika faktorer: motion, kost, stress, droganvändning, socialt stöd, arbetssituation, m.m.
  2. 2. Hälsa betraktas ofta som något som kan bidra till det goda livet. Något som befordrar välbefinnande och lycka. Hälsa kan även ses ur ett mer subjektivt perspektiv. Vad som betraktas som ett hälsosamt liv varierar från person till person, beroende på olika tycke och smak, intressen och olika världs- och livsåskådningar. Oavsett hur man ser på begreppet hälsa så är de flesta överens om att det är något att sträva efter, både på individ-, grupp- och samhällsnivå.
  3. 3. Vårt psykiska välbefinnande är beroende av en stor mängd faktorer. Hur vi mår psykiskt påverkas av, och påverkar, hur vi lever vårt liv på många områden: om vi ägnar oss åt fysisk träning, vilken mat vi äter, hur mycket vi sover, vilka sociala aktiviteter vi deltar i och om vi har några fysiska sjukdomar. Kort sagt: hur vår livsstil ser ut.
  4. 4. Till skillnad från de flesta andra jobb så ställs det fysiska krav på de som skall jobba inom räddningstjänsten. Redan för att få börja studera på SMO- utbildningen måste man vara fullt frisk samt uppfylla vissa fysiska krav. Skälet till detta är att det finns arbetsuppgifter som inte går att utföra på ett professionellt sätt om man inte har de fysiska förutsättningarna. Det innebär att det är extra viktigt att som brandman ha en livsstil som befrämjar hälsa och välbefinnande.
  5. 5. Som brandman skall man inse värdet av hälsosam livsföring och en god fysik, för att kunna ta hand om och utvecklar sin kroppsliga förmåga. Det innebär bland annat att man skall kunna planera, genomföra och värdera olika rörelseaktiviteter som främjar den kroppsliga förmågan. För att kunna göra det måste man tillgodogöra sig kunskaper om hur den egna kroppen fungerar vid fysisk träning och i arbete, om livsstilens betydelse och om konsekvenserna av fysisk aktivitet och inaktivitet. PLANERA GENOMFÖRA UTVÄRDERA

×