Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Die SlideShare-Präsentation wird heruntergeladen. ×

Gèneres de les novel·les

Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Wird geladen in …3
×

Hier ansehen

1 von 11 Anzeige

Weitere Verwandte Inhalte

Ähnlich wie Gèneres de les novel·les (20)

Anzeige

Aktuellste (20)

Gèneres de les novel·les

  1. 1. LA NOVEL·LA Una novel·la és un relat més extens i desenvolupat que un conte. Es contada per una veu que conta una sèrie de successos que li ocorren a uns personatges en un lloc i temps definit.
  2. 2. Les novel·les es classifiquen per gèneres segons l’argument de la seua història. Un gènere és la temàtica de la qual tracta una història. Aquest és important per poder elegir el llibre segons els teus gustos. Vols conéixer els diversos gèneres de les novel·les que hi ha? QUÈ ÉS UN GÈNERE?
  3. 3. RECONEIXEMENT QÜESTIONAMENT Quin és el seu títol? Qué transmeteix la sinopsis del llibre? Contraportada . Quin és el seu final? Quines idees desenvolupa durant la història? COM PODEM IDENTIFICAR EL GÈNERE?
  4. 4. Gènere caballeresc . ● Sorgeixen en el sXV. i tenen com intenció ser un reflex contemporani dels cavallers d’aquella època. ● L’acció es situa sobre llocs reals i fàcilment identificadors pels lectors. ● Apareixen personatges, batalles reals d’aquella època. ● Els personatges principals són cavallers forts, valents i intel·ligents però sense sobrepassar les capacitats normals de l'ésser humà. Són intel·ligents.
  5. 5. Gènere d’aventures ● Narra els viatges, el misteri i el risc. ● Una característica important és l’acció present per desenvolupar la trama. ● Té un protagonista que és l’heroi molt atrevit. ● L’acció física apareixen peripècies, canvis en la sort contrària. ● Hi han escenaris exòtics allunyats de l’experiència comú.
  6. 6. Gènere romàntic ● La història està centrada en la relació i l’amor romàntic que sorgeix entre dos éssers humans. ● El conflicte es centre en la història d’amor i el clímax la resol. ● El final de la història és possitiu, deixant al lector que crega que l’amor entre els protagonistes durarà la resta de les seues vides.
  7. 7. Gènere ciència ficció ● Relata aconteixements possibles desenvolupats en un marc imaginatiu. ● L’acció pot estar entre diverses possibilitats: viatges interestelars, conquesta de l’espai, evolució de robots... ● Pot tindre lloc en un temps passat, present o futur. ● Els personatges són des del patró natural humà fins a criatures antropomòrfiques.
  8. 8. Gènere de terror ● Cultiva personatges, escenaris propis i figures sobrenaturals. ● Apareixen vampirs, home llop, un monstre, bruixes… ● Fa sentir estímuls emocionals, insòlits, intensos i estranys en el lector.
  9. 9. Quin gènere t’agrada més? Després d’haver conegut diversos gèneres d’una novel·la, pots elegir millor quin s’adapta més als teus gustos. En la pròxima diapositiva, et done una fitxa que pots utilitzar per plenar quan acabes de llegir una novel·la. D’aquesta manera, temps després d’acabar-te un llibre, podràs recordar ràpidament les característiques principals de la novel·la corresponent.
  10. 10. FITXA DE NOVEL·LA Títol: Autor: Nom: Descripció del llibre: Gènere:

×