Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Wir verwenden Ihre LinkedIn Profilangaben und Informationen zu Ihren Aktivitäten, um Anzeigen zu personalisieren und Ihnen relevantere Inhalte anzuzeigen. Sie können Ihre Anzeigeneinstellungen jederzeit ändern.
L’OVÚL I
L’ESPERMATOZOIDE
FET PER: WAEL, JAN, CARLA I AGNÈS
QUÈ ÉS L’OVULACIÓ?
L'ovulació és un dels processos del cicle menstrual de la dona. En aquest procés un fol·licle ovàric es...
L' òvul ovocèl·lula és la cèl·lula sexual o gàmeta femenina en la reproducció sexual.
L’ovul esta format de: stratul prote...
COM NEIXEN ELS ESPERMATOZOIDES ?
Les cèl·lules sexuals masculines. Són unes cèl·lules molt petites que es formen d'una man...
L'esperma o semen és un fluid orgànic masculí que habitualment conté espermatozoides i que és
expulsat del cos durant l'ej...
Nächste SlideShare
Wird geladen in …5
×

L’ovúl i l’espermatozoide

123 Aufrufe

Veröffentlicht am

Òvul i espermatozoide

Veröffentlicht in: Bildung
  • Als Erste(r) kommentieren

  • Gehören Sie zu den Ersten, denen das gefällt!

L’ovúl i l’espermatozoide

  1. 1. L’OVÚL I L’ESPERMATOZOIDE FET PER: WAEL, JAN, CARLA I AGNÈS
  2. 2. QUÈ ÉS L’OVULACIÓ? L'ovulació és un dels processos del cicle menstrual de la dona. En aquest procés un fol·licle ovàric es trenca i allibera a l'úter un òvul, oòcit o gàmeta femení. L'ovulació de la dona és substancialment diferent a la del cicle estral dels altres mamífers. L'interval de temps durant el qual es produeix l'ovulació es coneix com a fase ovulatòria o període periovulatori.
  3. 3. L' òvul ovocèl·lula és la cèl·lula sexual o gàmeta femenina en la reproducció sexual. L’ovul esta format de: stratul protector, citoplasma, nucleu i zona peliculara DE QUE ESTA FORMAT L’OVUL?
  4. 4. COM NEIXEN ELS ESPERMATOZOIDES ? Les cèl·lules sexuals masculines. Són unes cèl·lules molt petites que es formen d'una manera continuada i en grans quantitats als testicles. - La cua, que és l'òrgan locomotor amb què l'espermatozoide s'impulsa fins a arribar al lloc de l'aparell reproductor femení on hi ha l'òvul. Entre els 13 i els 14 anys, els testicles comencen a produir espermatozoides contínuament. Durant aquesta època, en el cos dels nois se succeeixen una sèrie de canvis que els diferencien encara més de les noies.
  5. 5. L'esperma o semen és un fluid orgànic masculí que habitualment conté espermatozoides i que és expulsat del cos durant l'ejaculació. Es compon d'espermatozoides, que transporten la informació genètica a l'òvul, així com de líquid seminal, que lubrica la uretra en l'ejaculació. La funció dels espermatozoides continguts en l'esperma és la fecundació de l'òvul femení i la consegüent reproducció. COM ES FORMA EL SEMEN?

×