Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Die SlideShare-Präsentation wird heruntergeladen. ×

Lectia 9 Asa DA.pdf

Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Nächste SlideShare
Lectia 1.pdf
Lectia 1.pdf
Wird geladen in …3
×

Hier ansehen

1 von 3 Anzeige

Weitere Verwandte Inhalte

Ähnlich wie Lectia 9 Asa DA.pdf (20)

Anzeige

Aktuellste (20)

Lectia 9 Asa DA.pdf

  1. 1. In fiecare lectie, se urmaresc mai multe obiective: - VOCABULAR: Fixarea unui cuvant / mai multor cuvinte in vocabularul elevilor - CONCEPTE: Intelegerea unor concepte legate de mediu si protejarea acestuia - ACTIVITATI efective care sa intareasca partea teoretica a lectiilor ASA DA! 1. VOCABULAR: Ultima lectie este despre exemplele din jurul nostru - oameni ca si noi sau celebritati, care se implica si actioneaza pentru planeta. Nu se urmaresc obiective de vocabular. 2. PARTEA TEORETICA A LECTIEI: Lectia poate incepe cu un slideshow cu pozele catorva celebritati care sunt active in zona de ecologie: Leonardo di Caprio, Harrison Ford, Robert Downey Jr, Greta Thunberg, Julia Roberts. Profesor: „Ii recunoasteti pe oamenii din aceste imagini? Cine sunt ei?” Profesorul asteapta raspunsul, iar dupa ce copiii incep conversatia, se va incepe prezentarea lectiei. Grija pentru mediul inconjurator ne priveste pe noi toti! Este foarte necesar ca din ce in ce mai multi oameni sa devina constienti de nevoia de a avea grija de planeta noastra. Sa faca lucruri mici, dar foarte importante: sa colecteze separat, sa nu arunce gunoi si deseuri in natura sau pe strada, sa reutilizeze, sa consume mai putin, si asa mai departe. Multe celebritati si-au folosit imaginea foarte cunoscuta pentru a convinge cat mai multi oameni ca implicarea pentru mediu conteaza! (foto cu Iron Man) Iata-l pe Iron Man! In viata de zi cu zi, Iron Man se implica in curatarea mediului, punand bazele unei fundatii care isi propune sa curete pamantul cu ajutorul robotilor. (surse poze si info: https://www.goodnewsnetwork.org/robert-downey-jr-foundation-will-use- robots-to-clean-environment/) (foto cu Greta Thunberg) Despre aceasta adolescenta sigur ati auzit! Desi are numai 16 ani, a reusit sa impresioneze o lume intreaga cu dedicarea pe care o are pentru planeta noastra. Greta nu doar vorbeste in fata Natiunilor Unite si Comisiei Europene (institutii foarte importante) despre pericolul incalzirii globale, ci si face ceea ce vorbeste: nu calatoreste cu avionul, colecteaza separat, isi reduce consumul de resurse si are, intr-un cuvant, grija de planeta!
  2. 2. (foto cu Julia Roberts) Una dintre cele mai mari actrite de la Hollywood, Julia Roberts a dat voce „Mamei Natura” intr-o serie de filmulete foarte emotionante. (intreaga serie se gaseste aici si poate fi aratata la clasa: https://www.youtube.com/playlist?list=PL5WqtuU6JrnXjsGO4WUpJuSVmlDcEgEYb) Asadar, mici si mari, cunoscuti sau mai putin cunoscuti, toata lumea trebuie sa fie parte din marea familie a planetei Pamant. Cu totii putem fi super-eroi, voci puternice, lideri in cartier, in scoala sau in comunitatea din care facem parte. Ce credeti ca ati putea face voi? (aici profesorul deschide o discutie care poate trece prin tot ce s-a invatat: - Ce poti face pentru pamant - Ce poti face pentru apa - Ce poti face pentru aer - Ce inseamna gunoi si deseu - Cum colectezi si reciclezi - Cum reduci consumul) La final, fiecarui copil i se poate da o insigna cu Ecoterrianul si o diploma de super-erou al mediului. 3. ACTIVITATEA PRACTICA Profesorul le da copiilor de facut, pana la lectia urmatoare, urmatorul proiect: - Fiecare copil va face un eseu cu tema “Sunt super-eroul Pamantului” - Copilul va fi incurajat sa scrie sau sa faca un colaj cu toate activitatile pe care le-ar face cu super-erou al Pamantului - Vor fi incurajati sa gaseasca idei originale La finalul lectiei, copiii vor primi fise de fixare a lectiei, care vor cuprinde rezumatul lectiei si cateva intrebari de fixare. Exemplu: Toata lumea trebuie sa se implice in grija pentru casa noastra, Pamantul. Fie ca suntem celebritati, mici sau mari, la scoala sau acasa, cu totii putem face lucruri importante pentru mediu si sanatatea planetei noastre. Ce ai face tu? INTREBARI: 1. Ce alta persoana cunoscuta (sportiv, actor, vlogger, etc) cunosti care se implica in actiuni de protectia mediului? .............................................................................................................
  3. 3. .......................................................................................................... 2. Da-ne un exemplu de personalitate pe care o admiri. .......................................................................................................... 3. A facut aceasta personalitate ceva pentru mediu? Ai vrea sa faca? .......................................................................................................... 4. Cum poti fi si tu super-erou al mediului, pe scurt? .......................................................................................................... Pentru a primi punctajul, scoala va trebui sa trimita fotografii din primite cu activitatea lor practica.

×