Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Die SlideShare-Präsentation wird heruntergeladen. ×

CGD2019 - Sessió: "Les realitats de la blockchain a nivell de país"

Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Wird geladen in …3
×

Hier ansehen

1 von 25 Anzeige

Weitere Verwandte Inhalte

Diashows für Sie (20)

Ähnlich wie CGD2019 - Sessió: "Les realitats de la blockchain a nivell de país" (20)

Anzeige

Weitere von Congrés Govern Digital (20)

Aktuellste (20)

Anzeige

CGD2019 - Sessió: "Les realitats de la blockchain a nivell de país"

 1. 1. Les realitats de la blockchain a nivell de país #CGD2019 Marc Giró i Mut Director Comercial de Uanataca Ignasi Oliva i Corrales Membre del Government Blockchain Association Barcelona, GBA Ricard Gutiérrez Ruiz CEO de BTC ASSESSORS / Assessor del Govern d’Andorra
 2. 2. Les realitats de la blockchain a nivell de país Tenim una nova Realitat: Blockchain i un conjunt de preguntes... Què és ? Com va ? Qui en sap ? On aplica ?Tenim una nova Realitat: Blockchain i un conjunt de preguntes...
 3. 3. Les realitats de la blockchain a nivell de país i les respostes van alineades amb els eixos i espais d’actuació següents: Educació Sanitat Industria i Serveis Identitat Digital Xarxes Casos d’Ús
 4. 4. Apareixen nous Rols: fonts fiables d’Informació / Oracles Adaptació a nous Rols, per exemple, els Prestadors de Serveis Qualificats Les realitats de la blockchain a nivell de país
 5. 5. Les realitats de la blockchain a nivell de país A Catalunya
 6. 6. Les realitats de la blockchain a nivell de país
 7. 7. Les realitats de la blockchain a nivell de país El 31 d’octubre de 2018 es compleix el 10è aniversari de white paper de Bitcoin. The blockchain is a distributed digital ledger technology introduced by Satoshi Nakamoto in a paper published in 2008 called: “Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System” https://bitcoin.org/en/bitcoin-paper Què és Blockchain? A blockchain is a distributed, append-only ledger with integrity by design where registers are immutable and sequentially ordered.
 8. 8. Les realitats de la blockchain a nivell de país Conceptes que defineixen a la Blockchain: Distribuïda Immutabilitat Transparència Confiança Confidencialitat (Pseudo) Anonimat Identitat Digital Pública & Privada Segura Governança i Consens Són el punt de partida per entendre la xarxa.
 9. 9. Les realitats de la blockchain a nivell de país Les tecnologies Blockchain han aparegut com una manera revolucionaria d’executar processos de negoci d’una manera descentralitzada. Conceptes més importants:
 10. 10. Les realitats de la blockchain a nivell de país Self-Sovereign Identity - SSI Estàndards i solucions de la comunitat blockchain.
 11. 11. Les realitats de la blockchain a nivell de país Iniciatives en Educació a les Universitats: Cal una formació important per assolir el nivell professional que es requereix. Master en Tecnologies BlockChain Master en BlockChain Technologies Seminaris de Tecnologia BlockChain com a eina de transformació digital Master degree in distributed ledger technologies and AI Postgrau en BlockChain i altres tecnologies DLT
 12. 12. Les realitats de la blockchain a nivell de país Trilema dels Sistemes Blockchain
 13. 13. Les realitats de la blockchain a nivell de país Activitats i Grups de Recerca Centre de Supercomputació de Catalunya.
 14. 14. Les realitats de la blockchain a nivell de país Projectes en curs: Sector Públic IdentiCAT Carnet de Vacunes Sector Agroalimentari Prediccions Climàtiques Traçabilitat alimentària Sector Aeronàutic Comunitat Ethereum
 15. 15. Les realitats de la blockchain a nivell de país Model de transformació de País
 16. 16. Les realitats de la blockchain a nivell de país • Estònia • Singapur • Perú • Andorra • Malta • Zug (Suïssa) • Andorra Països on apliquen el Model de Transformació amb Blockchain:
 17. 17. Les realitats de la blockchain a nivell de país Projectes en curs
 18. 18. Les realitats de la blockchain a nivell de país Traçabilitat Immutabilitat Registre públic - descentralització Validació Identitat Punts de partida dels Projectes en curs:
 19. 19. Les realitats de la blockchain a nivell de país Registre Immutable Distribuït • Qualitas Blockchain VALIDACIÓ IDENTIFIACIÓ • Bases CREDIBILITAT • Sense necessitat d’una figura central de confiança Punts de partida dels Projectes en curs:
 20. 20. Les realitats de la blockchain a nivell de país CREDIBILITAT IDENTITAT BLOCKCHAIN Punts de partida dels Projectes en curs: La base de funcionament de la xarxa és la Cadena de Confiança.
 21. 21. Les realitats de la blockchain a nivell de país Certificació Mitjà de pagament Traçabilitat ACTIUS DIGITALS Àmbits dels Projectes en curs:
 22. 22. Les realitats de la blockchain a nivell de país *CERTIFICACIÓ *TITULACIÓ Cas d’ús real:
 23. 23. Les realitats de la blockchain a nivell de país * Registre Propietat – avals * Registre actes administratius Apoderament al ciutadà, Credibilitat, Economicitat,... Traçabilitat * Bono transport escolar Apoderament al ciutadà, Traçabilitat, Economicitat, Mitjà de pagament,... * Base comú d’identificació ID Projectes en desenvolupament, i el seu impacte sòcio-econòmic:
 24. 24. El tren passa i va de pressa. La tecnologia es renova. Cal aprofitar-la bé. Les realitats de la blockchain a nivell de país
 25. 25. ORGANITZA #CGD2019 Gràcies! governdigital.cat @GovernDigital @compteautor

×