Revolucioni i pare industrial

F
Revolucioni i pare industrial
 Ishte një shpikës skocez,
inxhinier mekanik dhe
kimist
 Shmangu humbjen e
energjisë dhe rriti
rrënjësisht fuqinë,
efikasitetin dhe kosto-
efektivitetin e motorëve
me avull
 Shpiku makinerine e parë
me avull
 Ishte inxhinier civil dhe
inxhinier mekanik anglez
 I njohur si "Babai i
Hekurudhave“
 Nga George dhe djali i tij,
kompania Robert Robert
Stephenson dhe Company,
Locomotion No. 1 është
lokomotiva e parë me avull
për të transportuar pasagjerë
në një linjë hekurudhore
publike
 Ishte një prodhues
anglez dhe partner
biznesi i inxhinierit
skocez James ëatt
 Në tremujorin e fundit
të shekullit të 18-të,
partneriteti instaloi
qindra motorë me avull
Boulton & Watt
 Duke bërë të mundur
mekanizimin e
fabrikave dhe mullinjve
Revolucioni i pare industrial
Revolucioni i pare industrial
Revolucioni i pare industrial
Revolucioni i pare industrial
Revolucioni i pare industrial
KANTIER
FABRIKE
Revolucioni i pare industrial
1 von 12

Recomendados

Revolucioni i II industrial von
Revolucioni i II industrial Revolucioni i II industrial
Revolucioni i II industrial Klarisa Klara
25.2K views8 Folien
Energjia, llojet dhe perdorimi von
Energjia, llojet dhe perdorimiEnergjia, llojet dhe perdorimi
Energjia, llojet dhe perdorimiBlerinaMuobega
34.9K views7 Folien
Projekt historie von
Projekt historieProjekt historie
Projekt historieS Gashi
32.5K views46 Folien
Prodhimi i energjise von
Prodhimi i energjiseProdhimi i energjise
Prodhimi i energjiseroberto1723
23.1K views13 Folien
roli i elementeve kimike ne organizmin e njeriut von
roli i elementeve kimike ne organizmin e njeriutroli i elementeve kimike ne organizmin e njeriut
roli i elementeve kimike ne organizmin e njeriutmikaela basha
38.6K views30 Folien
Ndikimi i kultures osmane ne Shqiperi von
Ndikimi i kultures osmane ne ShqiperiNdikimi i kultures osmane ne Shqiperi
Ndikimi i kultures osmane ne ShqiperiFlavioHabilaj
67.3K views5 Folien

Más contenido relacionado

Was ist angesagt?

Panelet diellore von
Panelet diellorePanelet diellore
Panelet dielloreKlarisa Klara
78.2K views8 Folien
Kontibuti i Shqipetareve ne mbrojtjen e hebrenjeve gjate luftes se 2 boterore von
Kontibuti i Shqipetareve ne mbrojtjen e hebrenjeve  gjate luftes se 2 boteroreKontibuti i Shqipetareve ne mbrojtjen e hebrenjeve  gjate luftes se 2 boterore
Kontibuti i Shqipetareve ne mbrojtjen e hebrenjeve gjate luftes se 2 boteroreXheni Marku
110K views9 Folien
Qyteterimi ilir !!!! von
Qyteterimi ilir !!!!Qyteterimi ilir !!!!
Qyteterimi ilir !!!!#MesueseAurela Elezaj
30.9K views4 Folien
Hekuri ,elementi kimik me vlere... von
Hekuri ,elementi kimik me vlere...Hekuri ,elementi kimik me vlere...
Hekuri ,elementi kimik me vlere...Xhesiana Muka
51K views7 Folien
Rajonet e Europes von
Rajonet e EuropesRajonet e Europes
Rajonet e EuropesKejti Cela
51.8K views16 Folien
Huazimet ne gjuhen shqipe von
Huazimet ne gjuhen shqipeHuazimet ne gjuhen shqipe
Huazimet ne gjuhen shqipebusinessforlife
5.3K views7 Folien

Was ist angesagt?(20)

Kontibuti i Shqipetareve ne mbrojtjen e hebrenjeve gjate luftes se 2 boterore von Xheni Marku
Kontibuti i Shqipetareve ne mbrojtjen e hebrenjeve  gjate luftes se 2 boteroreKontibuti i Shqipetareve ne mbrojtjen e hebrenjeve  gjate luftes se 2 boterore
Kontibuti i Shqipetareve ne mbrojtjen e hebrenjeve gjate luftes se 2 boterore
Xheni Marku110K views
Hekuri ,elementi kimik me vlere... von Xhesiana Muka
Hekuri ,elementi kimik me vlere...Hekuri ,elementi kimik me vlere...
Hekuri ,elementi kimik me vlere...
Xhesiana Muka51K views
Rajonet e Europes von Kejti Cela
Rajonet e EuropesRajonet e Europes
Rajonet e Europes
Kejti Cela51.8K views
Kimi- Hekuri von Admin Nuriu
Kimi- HekuriKimi- Hekuri
Kimi- Hekuri
Admin Nuriu54.9K views
Ndikimi i kultures osmane ne kulturen shqiptare von Exhitah Vasija
Ndikimi i kultures osmane ne kulturen shqiptareNdikimi i kultures osmane ne kulturen shqiptare
Ndikimi i kultures osmane ne kulturen shqiptare
Exhitah Vasija94.8K views
Ndotja e ujit von ArDit Mani
Ndotja e ujitNdotja e ujit
Ndotja e ujit
ArDit Mani54.4K views
REVOLUCIONI INDUSTRIAL von Kejsi Beqiri
REVOLUCIONI INDUSTRIALREVOLUCIONI INDUSTRIAL
REVOLUCIONI INDUSTRIAL
Kejsi Beqiri10.6K views
Projekt biologjie:Ushqimi dhe shendeti. von enerisaloti
Projekt biologjie:Ushqimi dhe shendeti.Projekt biologjie:Ushqimi dhe shendeti.
Projekt biologjie:Ushqimi dhe shendeti.
enerisaloti59.2K views
Shqiperia dhe Bashkimi Europian von olinuhi
Shqiperia dhe Bashkimi EuropianShqiperia dhe Bashkimi Europian
Shqiperia dhe Bashkimi Europian
olinuhi16.7K views
Hidrocentralet von Ergi Nushi
HidrocentraletHidrocentralet
Hidrocentralet
Ergi Nushi21.4K views
Projekt Kimi - Burime te hidrokarbureve ne Shqiperi von Marinela Abedini
Projekt Kimi - Burime te hidrokarbureve ne ShqiperiProjekt Kimi - Burime te hidrokarbureve ne Shqiperi
Projekt Kimi - Burime te hidrokarbureve ne Shqiperi
Marinela Abedini49.2K views
Trashegimia natyrore kombetare von Klevis Balla
Trashegimia natyrore kombetareTrashegimia natyrore kombetare
Trashegimia natyrore kombetare
Klevis Balla23.7K views
Kimia ne mbrojtje te mjedisit von Klarisa Klara
Kimia ne mbrojtje te mjedisitKimia ne mbrojtje te mjedisit
Kimia ne mbrojtje te mjedisit
Klarisa Klara16.6K views
Dieta E Balancuar Dhe Energjia E Nevojshme-Organizem I Shendetshem von ArenoardReno
Dieta E Balancuar Dhe Energjia E Nevojshme-Organizem I ShendetshemDieta E Balancuar Dhe Energjia E Nevojshme-Organizem I Shendetshem
Dieta E Balancuar Dhe Energjia E Nevojshme-Organizem I Shendetshem
ArenoardReno7.2K views
energjia von ANA KOSHI
energjia energjia
energjia
ANA KOSHI27.1K views
Revolucioni industrial von ldddmk
Revolucioni industrialRevolucioni industrial
Revolucioni industrial
ldddmk1.6K views

Más de FialdoMema

aktiviteti fizik dhe ndikimi i tij ne shendetin tone von
aktiviteti fizik dhe ndikimi i tij ne shendetin toneaktiviteti fizik dhe ndikimi i tij ne shendetin tone
aktiviteti fizik dhe ndikimi i tij ne shendetin toneFialdoMema
5.9K views5 Folien
shkrimtaret e brezit te humbur von
shkrimtaret e brezit te humburshkrimtaret e brezit te humbur
shkrimtaret e brezit te humburFialdoMema
47.7K views12 Folien
Shqiperia pas Luftës së Parë Boterore von
Shqiperia pas Luftës së Parë BoteroreShqiperia pas Luftës së Parë Boterore
Shqiperia pas Luftës së Parë BoteroreFialdoMema
1.1K views10 Folien
Djemtë e Rrugës Pal [Ferenc Molnar] von
Djemtë e Rrugës Pal [Ferenc Molnar]Djemtë e Rrugës Pal [Ferenc Molnar]
Djemtë e Rrugës Pal [Ferenc Molnar]FialdoMema
4.9K views15 Folien
Pa familje - HEKTOR MALO von
Pa familje - HEKTOR MALOPa familje - HEKTOR MALO
Pa familje - HEKTOR MALOFialdoMema
9.5K views10 Folien
Zhvillimi i teknologjise von
Zhvillimi i teknologjiseZhvillimi i teknologjise
Zhvillimi i teknologjiseFialdoMema
2.9K views5 Folien

Más de FialdoMema(9)

aktiviteti fizik dhe ndikimi i tij ne shendetin tone von FialdoMema
aktiviteti fizik dhe ndikimi i tij ne shendetin toneaktiviteti fizik dhe ndikimi i tij ne shendetin tone
aktiviteti fizik dhe ndikimi i tij ne shendetin tone
FialdoMema5.9K views
shkrimtaret e brezit te humbur von FialdoMema
shkrimtaret e brezit te humburshkrimtaret e brezit te humbur
shkrimtaret e brezit te humbur
FialdoMema47.7K views
Shqiperia pas Luftës së Parë Boterore von FialdoMema
Shqiperia pas Luftës së Parë BoteroreShqiperia pas Luftës së Parë Boterore
Shqiperia pas Luftës së Parë Boterore
FialdoMema1.1K views
Djemtë e Rrugës Pal [Ferenc Molnar] von FialdoMema
Djemtë e Rrugës Pal [Ferenc Molnar]Djemtë e Rrugës Pal [Ferenc Molnar]
Djemtë e Rrugës Pal [Ferenc Molnar]
FialdoMema4.9K views
Pa familje - HEKTOR MALO von FialdoMema
Pa familje - HEKTOR MALOPa familje - HEKTOR MALO
Pa familje - HEKTOR MALO
FialdoMema9.5K views
Zhvillimi i teknologjise von FialdoMema
Zhvillimi i teknologjiseZhvillimi i teknologjise
Zhvillimi i teknologjise
FialdoMema2.9K views
Mikrogjallesat von FialdoMema
MikrogjallesatMikrogjallesat
Mikrogjallesat
FialdoMema10.1K views
Iluminizmi von FialdoMema
IluminizmiIluminizmi
Iluminizmi
FialdoMema11.8K views
Shnderrimet e energjise (uji) von FialdoMema
Shnderrimet e energjise (uji)Shnderrimet e energjise (uji)
Shnderrimet e energjise (uji)
FialdoMema15.7K views

Revolucioni i pare industrial

  • 2.  Ishte një shpikës skocez, inxhinier mekanik dhe kimist  Shmangu humbjen e energjisë dhe rriti rrënjësisht fuqinë, efikasitetin dhe kosto- efektivitetin e motorëve me avull  Shpiku makinerine e parë me avull
  • 3.  Ishte inxhinier civil dhe inxhinier mekanik anglez  I njohur si "Babai i Hekurudhave“  Nga George dhe djali i tij, kompania Robert Robert Stephenson dhe Company, Locomotion No. 1 është lokomotiva e parë me avull për të transportuar pasagjerë në një linjë hekurudhore publike
  • 4.  Ishte një prodhues anglez dhe partner biznesi i inxhinierit skocez James ëatt  Në tremujorin e fundit të shekullit të 18-të, partneriteti instaloi qindra motorë me avull Boulton & Watt  Duke bërë të mundur mekanizimin e fabrikave dhe mullinjve