Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Wir verwenden Ihre LinkedIn Profilangaben und Informationen zu Ihren Aktivitäten, um Anzeigen zu personalisieren und Ihnen relevantere Inhalte anzuzeigen. Sie können Ihre Anzeigeneinstellungen jederzeit ändern.
LENDA:Biologji. Klasa VIII-te
Tema: Ne mesuam se….. Perseritje mbi kapitullin e Rruazoreve
Objektivat: Deri ne fund te ore...
Brainstorming: Pyetje frontale te drejtuara
nxenesve mbi:
• Kur jane shfaqur kurrizoret e pare?
• Cfare i bashkon kurrizor...
Peshqit kockore
salmon
qefull koran
trofta
Peshqit kercore
raja
Peshku elektrik
peshkaqeni
Amfibet
salamander
bretkosa
laramania
zhaba sesilja
Zvarraniket
Iguana
Kajmani Kobra
Neperka
Shpendet fluturues
Pelikani kacurrel Pelikani
Dallendyshja
Harabeli
Shpendet grabitqareShqiponja Skifteri
Fajkoi Bufi
Shpendet notues
Pinguini
Rosa
Pata Mjelma
Gjitare te ndryshem
Gjitaret e ujit
Foka Lunderza Ornitoringu
Delfini
Tipare te perbashketa te kurrizoreve
Skeleti :
Qarkullimi i gjakut:
Riprodhimi :
Frymekembimi :
Sistemi nervor :
Jetesa :
...
Pune me grupe (fisha) :
Tiparet specifike te seciles klase
Fisha e pare:
Tiparet e pergjithshme ,perfaqesuesit e peshqve.-...
Kafshe ne rrezik zhdukje
Derri i eger Shqiponja e gureve
Ariu panda Rreqebulli
PRIRJET E EVOLUCIONIT TE
KAFSHEVE:
1- Një ndër ndryshimet kryesore për evolucionin e botës
shtazore ka qenë zhvillimi dhe ...
Minitest
• Grupi A
• Per peshqit dhe shpendet
shkruaj si jane:
• Lekura----
• Qarkullimi i gjakut-------
• Riprodhimi,plle...
VLERESIMI
Vleresimi i nxenesve behet gjate gjithe etapes mesimore te cilen
mesuesi e evidenton duke iu drejtuar nxenesit s...
Nächste SlideShare
Wird geladen in …5
×

Ore mesimore tik

Ore mesimore biologjie

 • Als Erste(r) kommentieren

Ore mesimore tik

 1. 1. LENDA:Biologji. Klasa VIII-te Tema: Ne mesuam se….. Perseritje mbi kapitullin e Rruazoreve Objektivat: Deri ne fund te ores nxenesi te jete ne gjendje: 1-Te listoje 6 tipare te pergjithshme te kurrizoreve 2-Te pershkruaje nga 6 tipare te cdo klase te kurrizoreve 3- Te pershkruaje pasojat e ndotjes se mjedisit dhe ndikimit te njeriut ne jeten e gjallesave shtazore. Mjetet e punes: kompjuteri, videoprojektori,tabake te bardhe letre,kolora Metodat e perdorura: Brainstorming,Diagrami i Venit, Pune me grupe, minitest.
 2. 2. Brainstorming: Pyetje frontale te drejtuara nxenesve mbi: • Kur jane shfaqur kurrizoret e pare? • Cfare i bashkon kurrizoret me njeri-tjetrin? • Cilat jane klasat qe bejne pjese ne tipin e kurrizoreve? Kurrizoret Peshqit Amfibet Zvarraniket Shpendet Gjitaret
 3. 3. Peshqit kockore salmon qefull koran trofta
 4. 4. Peshqit kercore raja Peshku elektrik peshkaqeni
 5. 5. Amfibet salamander bretkosa laramania zhaba sesilja
 6. 6. Zvarraniket Iguana Kajmani Kobra Neperka
 7. 7. Shpendet fluturues Pelikani kacurrel Pelikani Dallendyshja Harabeli
 8. 8. Shpendet grabitqareShqiponja Skifteri Fajkoi Bufi
 9. 9. Shpendet notues Pinguini Rosa Pata Mjelma
 10. 10. Gjitare te ndryshem
 11. 11. Gjitaret e ujit Foka Lunderza Ornitoringu Delfini
 12. 12. Tipare te perbashketa te kurrizoreve Skeleti : Qarkullimi i gjakut: Riprodhimi : Frymekembimi : Sistemi nervor : Jetesa : Gjitaret Shpendet AmfibetPeshqit Zvarraniket
 13. 13. Pune me grupe (fisha) : Tiparet specifike te seciles klase Fisha e pare: Tiparet e pergjithshme ,perfaqesuesit e peshqve.-Si ti mbrojme ata nga zhdukja ? Fisha e dyte: Tiparet e pergjithshme,perfaqesuesit e amfibeve.-Si ti mbrojme ata nga zhdukja? Fisha e trete: Tiparet e pergjithshme,perfaqesuesit e zvarranikeve.- Si ti mbrojme ata nga zhdukja? Fisha e katert: Tiparet e pergjithshme, perfaqesuesit e shpendeve.-Si ti mbrojme ata nga zhdukja? Fisha e peste: Tiparet e pergjithshme,perfaqesuesit e gjitareve.-Si ti mbrojme ata nga zhdukja?
 14. 14. Kafshe ne rrezik zhdukje Derri i eger Shqiponja e gureve Ariu panda Rreqebulli
 15. 15. PRIRJET E EVOLUCIONIT TE KAFSHEVE: 1- Një ndër ndryshimet kryesore për evolucionin e botës shtazore ka qenë zhvillimi dhe diferencimi i qelizave në inde, organe, aparate apo sisteme dhe rritja në madhësi nëpërmjet shtimit të numrit të qelizave. 2- Evolucioni fillon me format asimetrike, vazhdon me simetrinë rrezore dhe përfundon me simetrinë dyanësore. 3- Format e reja nuk kanë lindur nga një paraardhës por nga paraardhës të ndryshëm dhe nga format primitive të tyre. Ndryshimet në mjedis kanë çuar në ndryshime të trupit te jallesave, pra kanë nxitur evolucionin e gjallesave.
 16. 16. Minitest • Grupi A • Per peshqit dhe shpendet shkruaj si jane: • Lekura---- • Qarkullimi i gjakut------- • Riprodhimi,pllenimi----- • Grupi B • Per amfibet dhe gjitaret shkruaj si jane: • Lekura---- • Qarkullimi i gjakut------- • Riprodhimi,pllenimi-----
 17. 17. VLERESIMI Vleresimi i nxenesve behet gjate gjithe etapes mesimore te cilen mesuesi e evidenton duke iu drejtuar nxenesit si : mire, duhej ta formuloje me sakte,shume mire ,ke punuar sistematikisht,ke punuar mire me detyrat e dhena gjate kapitullit,njekohesishte behen dallime dhe per punen ne grup. Per oren e sotme do te vleresohen nxenesit per: --tiparet e pergjithshme te kurrizoreve --tiparet specifike per secilen klase -- menyrat e mbrojtjes se kafsheve nga ndotja e mjedisit dhe ndikimi i njeriut mbi to. Refleksion : Ndergjegjesimi per mbrojtjen e faunes dhe flores ne vendin tone. Punoi : Mesuesja FATBARDHA FEJZO

  Als Erste(r) kommentieren

  Loggen Sie sich ein, um Kommentare anzuzeigen.

 • ElonaColiu

  Jan. 13, 2017

Ore mesimore biologjie

Aufrufe

Aufrufe insgesamt

5.230

Auf Slideshare

0

Aus Einbettungen

0

Anzahl der Einbettungen

2

Befehle

Downloads

33

Geteilt

0

Kommentare

0

Likes

1

×