Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Wir verwenden Ihre LinkedIn Profilangaben und Informationen zu Ihren Aktivitäten, um Anzeigen zu personalisieren und Ihnen relevantere Inhalte anzuzeigen. Sie können Ihre Anzeigeneinstellungen jederzeit ändern.

Oppiminen työpaikoilla - hukka, harha vai arvo?

93 Aufrufe

Veröffentlicht am

Oppimista ohjataan puutteellisesti työpaikoilla. Ohitetaan fakta, että kaikki kehittyminen ja muutos edellyttävät oppimista - ovat oppimista. Miksi siihen suhtaudutaan, kuin se olisi yksinomaan oppilaitoksiin kuuluva asia? Miten Lean-filosofia voisi poistaa oppimisen asenteellisia esteitä? Seminaari-puheenvuoroni keväällä 2015.

Veröffentlicht in: Leadership & Management
 • Als Erste(r) kommentieren

 • Gehören Sie zu den Ersten, denen das gefällt!

Oppiminen työpaikoilla - hukka, harha vai arvo?

 1. 1. 1.  Oppiminen on väärin ymmärre/yä ja aliarvoste/ua työelämässä. Sen asianomistajia ovat lähinnä ope/ajat, oppilaitokset ja opiskelijat. Miksi? 2.  Mitä on työpaikalla tapahtuva oppiminen? 3.  Millä keinoilla oppiminen ja työ voidaan integroida? 4.  Miten työntekijä saadaan mieBmään aamulla töihin tullessaan: ”Miten tämän-ja-tämän voisi tehdä paremmin?” 5.  Miten työ pitäisi järjestää, e/ä se ja tekijänsä kehi/yisi luontevasG ja osuvasG? Ongelma ja sen nyanssit
 2. 2. •  Johdon, esimiesten ja HR:n korostunut vastuu/aminen. •  Yksilöllisen moGvoimisen ja henkilöstön sitou/amisen merkitys. •  Perusoppilaitosyhteistyö eli oppimisen normipelipaikat. •  Osaamisvaje ja kehi/ymistarve –toteamukset. •  Käy/äytymis- / kasvatusGeteellinen kaikenka/avuus. Nämä jätämme tällä kertaa omaan sessioonsa …
 3. 3. OPPIMINEN Elina Arasola, SmartUp Oy Let Learning Lead 6.3.2015 Hukkaa, harhaa vai arvoa?
 4. 4. RATKAISUEHDOTUS nro 1 Lisää sana oppiminen sanavarastoosi. Käytä sitä, kun puhut muutoksesta, kehiDämisestä tai innovaaEoista. Tai mistä tahansa ihmisen työ- tai toimintatapaan liiDyvästä asiasta.
 5. 5. Ei osata muuntaa oppimista osaamisiksi, eikä osaamisia teoiksi.
 6. 6. MUUTOS osaaminen KEHITTYMINEN OPPIMINEN KOKEILU JA TESTAAMINEN JA TOISTOT aikaa ajatella PYSÄHTYMINEN
 7. 7. OPETTELEMINEN OPPIMINEN OSAAMINEN
 8. 8. RATKAISUEHDOTUS nro 2 Oppiminen on oivaltamista. Aivotyötä. Päätyötä. Kannusta opin Eellä – kuten kannustaisit omaa lastasi, joka opeDelee ajamaan polkupyörää.
 9. 9. Kaikkein musGn oppimiseen lii/yvä hetki on se hetki, jolloin tuntuu e/ä mä en osaa.
 10. 10. The Peeragogy Handbook, 2013
 11. 11. SimonBreakspear@OPPIFestivalHKI2014
 12. 12. RATKAISUEHDOTUS nro 3 Käänny kaverin puoleen. Ota oppia. Ja opiksi. Anna opetuksia. Tee pieniä oivalluksia.
 13. 13. LEAN - ARVOA LISÄÄMÄTÖN HUKKA 1.  OdoDelu 2.  Kuljetus 3.  LiikakäsiDely 4.  VarastoinE 5.  Tarpeeton liikehdintä 6.  Virheelliset tuoDeet 7.  Ylituotanto 8.  Aivojen käyDämäDömyys
 14. 14. YLITUOTANTO, VARASTOINTI, SÄILYTYS
 15. 15. AIVOJEN ALIKÄYTTÖ
 16. 16. LIIKAPROSESSOINTI YLISUUNNITTELU YLILAATU
 17. 17. TARPEETON LIIKKUMINEN, ODOTTAMINEN, AJOITUS
 18. 18. RATKAISUEHDOTUS nro 4 Lopeta itsesi huijaaminen. Ole rehellinen siinä, mitä toimii ja mikä ei. Poista oppimisen esteet.
 19. 19. KIITOS! elina.arasola@smartup.fi 044 335 3908

×