Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Die SlideShare-Präsentation wird heruntergeladen. ×
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Wird geladen in …3
×

Hier ansehen

1 von 8 Anzeige

Certificat digital

Herunterladen, um offline zu lesen

Un Certificat Digital és un document digital que garanteix la identitat de la persona o entitat que el posseeix en els seus tràmits a través d’internet. Aquest document ha de ser atorgat per una autoritat de certificació, com per exemple la Fábrica Nacional de Moneda y Timbre (FNMT) o la Generalitat de Catalunya.

Un Certificat Digital és un document digital que garanteix la identitat de la persona o entitat que el posseeix en els seus tràmits a través d’internet. Aquest document ha de ser atorgat per una autoritat de certificació, com per exemple la Fábrica Nacional de Moneda y Timbre (FNMT) o la Generalitat de Catalunya.

Anzeige
Anzeige

Weitere Verwandte Inhalte

Ähnlich wie Certificat digital (20)

Weitere von Barcelona Activa amb l’ESS (20)

Anzeige

Aktuellste (20)

Certificat digital

  1. 1. COM OBTENIR EL CERTIFICAT DIGITAL
  2. 2. BARCELONA ACTIVA>2 COM OBTENIR EL CERTIFICAT DIGITAL Per què necessiteu el certificat digital? Un Certificat Digital és un document digital que garanteix la identitat de la persona o entitat que el posseeix en els seus tràmits a través d’internet. Aquest document ha de ser atorgat per una autoritat de certificació, com per exemple la Fábrica Nacional de Moneda y Timbre (FNMT) o la Generalitat de Catalunya. A partir de l’octubre de 2018 les associacions estan obligades a presentar tots els tràmits amb l’administració pública de forma telemàtica (segons la Llei 39/2015, d’1 d’octubre). El certificat digital és l’única forma d’identificació permesa en aquest tipus de tràmit (Llei 59/2003, de 19 de desembre). El certificat digital emès per la FNMT és el que permet signar més documents jurídics i identificar-se de forma acreditada en els tràmits digitals de les administracions públiques. En el cas de les associacions, el certificat que s’ha de demanar és el certificat de representant de persona jurídica (en el cas de comunitat de béns o propietaris s’ha de demanar el certificat de representant d’entitat sense personalitat jurídica). El representant legal de l’associació és qui ha de demanar aquest certificat. El certificat permet realitzar els següents tràmits (entre altres): Tràmits al Registre d’Associacions Presentació i consulta de documents a l’Agència Tributària Obtenció de certificats d’obligacions tributàries de la Seguretat Social Tramitació d’altes, baixes i incidències del personal contractat a la Tresoreria General de la Seguretat Social Gestió de sol·licituds i justificació de subvencions segons la convocatòria Liquidació dels tributs locals Presentació d’instàncies i permisos en funció del cas Signatura i tramesa de factures electròniques.
  3. 3. Com obtenir el certificat digital / Guia per associacions >3 Si ja teniu un certificat de persona jurídica (emès abans del 30 de juny de 2016), el podeu seguir utilitzant fins a la seva data de caducitat. Després haureu de demanar-ne un de representant de persona jurídica, d’acord amb la nova Llei 59/2003. Sabeu que existeixen altres tipus de certificat digital?  El IDCat és el certificat emès pel Consorci de l’Administració Oberta de Catalunya pels tràmits amb l’administració catalana.  El Mobile ID és la identitat digital que permet realitzar tràmits telemàtics amb l'Ajuntament de Barcelona i altres administracions a través del mòbil i sense necessitat de certificat digital. Quan? La sol·licitud del certificat es pot iniciar durant tot l’any a qualsevol hora a través de la seu electrònica. Un cop feta la sol·licitud, caldrà demanar cita prèvia per a la comprovació de la identitat en persona, tal com s’explica en els apartats següents. La validesa del certificat és de dos anys. S’ha de renovar un cop passat aquest temps o si canvien els representants legals de l’associació. Per la renovació, haureu de tornar a demanar hora per identificar-vos en persona. On? Telemàticament a través de la seu electrònica de la Fábrica Nacional de Moneda y Timbre (FNMT). FNMT). Després de presentar la sol·licitud, cal demanar una cita presencial a una delegació de l’Agència Tributària per verificar la identitat de l’entitat i la documentació presentada.
  4. 4. BARCELONA ACTIVA>4 Com obtenir el certificat digital de representant de persona jurídica?  Només podreu demanar el certificat i completar el tràmit amb una configuració i versió específica dels navegadors Mozilla Firefox i Internet Explorer.  Heu de fer servir el mateix ordinador i usuari durant tot el procés.  L’ordinador s’haurà d’actualitzar abans del procés i no formatar ni tornar a actualitzar fins que acabi la instal·lació del certificat.  També és possible que hàgiu de desactivar l’antivirus durant el procés. Per obtenir el certificat digital de representant de persona jurídica, cal seguir les passes següents: 0. Sol·liciteu el certificat de les dades registrals de l’associació. Es recomana realitzar aquest tràmit abans de presentar la sol·licitud del certificat digital. El temps màxim per a finalitzar el tràmit i instal·lar el certificat digital és de deu dies. El certificat de dades registrals és necessari durant la identificació presencial del representant en un pas posterior. Aquest ha de ser expedit en els 15 dies abans d’aquesta cita. El certificat de dades registrals té un cost de 21,85 € i es pot demanar presencialment al Departament de Justícia de la Generalitat (c/ Pau Claris, 81) o telemàticament amb certificat digital personal. El certificat de dades registrals pot trigar quinze dies en ser emès, per tant, si feu el tràmit presencialment, demaneu que us l’enviïn per correu electrònic millor que per correu ordinari. Mentre l’espereu, podeu continuar amb les següents passes.
  5. 5. Com obtenir el certificat digital / Guia per associacions >5 En el cas de les associacions esportives aquest certificat s’ha de demanar al Registre d’Associacions de la Secretaria General de l’Esport presencialment o a través del correu electrònic: ree.cce.presidencia@gencat.cat En cas que el registre de l’associació no estigui al dia, heu de renovar els òrgans de govern de l’associació Si encara no esteu al registre del Departament de Justícia, heu de fer el tràmit per la constitució de l’associació. 1. Feu la sol·licitud del certificat digital de representant de persona jurídica a seu electrònica de la FNMT Un cop envieu la sol·licitud, el sistema us envia un correu amb el tipus de certificat demanat, el NIF de l’entitat, el NIF del representant i un codi de sol·licitud. Heu de conservar aquest codi a mà perquè es requerirà en els passos següents. 2. Acrediteu presencialment l’entitat a les oficines de l’Agència Tributària . Heu de demanar cita prèvia a la seu electrònica. Un cop us identifiqueu en aquesta pàgina, heu de seleccionar l’opció Apoderamientos. Acreditación Certificado digital FNMT.NEO. Representante de Persona Jurídica y de Entidad sin Personalidad Jurídica. Després heu d’escollir l’oficina de Barcelona que més us convingui. També podeu acreditar-vos a la Comisión Nacional del Mercado de Valores a través del seu propi procediment. El dia de la cita presencial heu de portar:  El codi de sol·licitud (obtingut al punt 1)  DNI, NIE o passaport del representant legal (en aquest cas del president o presidenta)  Certificat del registre de l’associació (obtingut al punt 0)
  6. 6. BARCELONA ACTIVA>6 3. Descarregueu el certificat digital. Un cop el certificat estigui disponible, us enviaran un correu electrònic amb l’avís. També és possible que a la mateixa oficina de l’AEAT us donin un document assegurant que el certificat és vàlid. S’activarà la descàrrega a partir de les 2 hores de l’autentificació de les dades presentades. Abans de descarregar el certificat, heu de fer el pagament de la taxa amb targeta de crèdit al mateix web. El cost és de 16,94 €. Finalment, descarregueu el certificat al mateix ordinador amb el qual heu iniciat el tràmit. Tots els passos d’aquest punt els heu de realitzar a la seu electrònica de la FNMT. El certificat digital s’emmagatzema al navegador de l’ordinador amb el qual heu fet el tràmit. Us recomanem que feu una còpia de seguretat del certificat en un dispositiu extern al vostre ordinador. La còpia de seguretat l’heu de fer exportant el certificat i el procediment depèn del vostre navegador. L’arxiu exportat ha de tenir el format .pfx per Internet Explorer i .p12 per Mozilla Firefox. Aquesta còpia també la podreu instal·lar a un altre ordinador. Consulteu aquí els diferents procediments. . Durant l’exportació us demanarà que creeu una contrasenya pel certificat. Si voleu instal·lar el certificat a un altre ordinador, us la tornarà a demanar. Us recomanem que guardeu la còpia de seguretat a un lloc segur com ara un USB o disc dur encriptat juntament amb la contrasenya. Us recomanem que no la compartiu amb ningú en cap moment.
  7. 7. Com obtenir el certificat digital / Guia per associacions >7 Llista de control Fet 1. Certificat de les dades registrals de l’associació 2. Sol·licitud del certificat digital de representant de persona jurídica 3. Acreditació presencial 4. Descàrrega el certificat digital 5. Còpia de seguretat Recursos Altres recursos en línia:  CRAJ, Com obtenir el certificat digital  CRAJ, El certificat digital  Xarxanet, Certificat digital o signatura electrònica  Xarxanet, Com obtenir el certificat digital pas a pas  Xarxanet, Crea el certificat digital de la teva entitat!  Torre Jussana, Tot sobre el certificat digital  Vídeo de l’Ajuntament de Barcelona, Com obtenir el Certificat de la FNMT
  8. 8. BARCELONA ACTIVA>8 + A fons  Aplicación de VALIdación de firma y certificados Online y Demostrador de servicios de @firma VALIDe  Fábrica Nacional de la Moneda y Timbre, Certificats  Fábrica Nacional de la Moneda y Timbre, Requisits tècnics  Vídeo de l’Ajuntament de Barcelona, Comparativa entre el certificat Mobile ID i FNMT  Vídeo de l’Ajuntament de Barcelona, Com aconseguir el Mobile ID Aquest recurs forma part del projecte + Fàcil, einESS per associacions, impulsat per la Direcció Operativa d’Innovació Socioeconòmica de Barcelona Activa, en el marc del programa d’enfortiment d’associacions en l’àmbit de l’Economia Social i Solidària. Des de Barcelona Activa fomentem i enfortim les iniciatives emprenedores, entitats i empreses de l'àmbit de l'Economia Social i Solidària de la ciutat. És per això que oferim acompanyament i formació especialitzada tant als nostres equipaments centrals com a diversos barris de la ciutat. Per a més informació, poseu-vos en contacte amb nosaltres a: innovaciosocioeconomica@barcelonactiva.cat

×