Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Wir verwenden Ihre LinkedIn Profilangaben und Informationen zu Ihren Aktivitäten, um Anzeigen zu personalisieren und Ihnen relevantere Inhalte anzuzeigen. Sie können Ihre Anzeigeneinstellungen jederzeit ändern.
MAREA BRITANIE 
Anul aderării la UE: 1973 
Sistem politic: monarhie constituţională 
Capitala: Londra 
Suprafaţa totală: 2...
AŞEZARE  
 Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de 
Nord are o suprafaţă de 244820 km². Cuprinde 
insulele Marii B...
POPULAŢIE  
Populatia Regatului Unit este de aproape 
62 milioane de locuitori, cu o densitate medie 
de 239 de locuitori...
ECONOMIE 
Economia este în principal bazată pe firme 
private, politica guvernului încurajând şi dezvoltând 
sectorul pri...
CONSTITUŢIE ŞI GUVERNĂMÂNT  
Regatul Unit are ca forma de guvernare monarhia constituţională. 
Suveranitatea este in frun...
CONSTITUŢIE ŞI GUVERNĂMÂNT  
Administrativ,Regatul Unit este un stat unitar în care parlamentul 
este suprem. Dar Scoţia,...
5 lucruri despre 
Marea Britanie … 
LONDRA 
Londra este capitala Angliei şi a Regatului Unit, 
cea mai largă zonă metropol...
DOUBLE-DECKER 
 Un autobuz double-decker este un autobuz ce 
are două etaje. Autobuzele double-decker 
pentru distanţe lu...
THE BEATLES 
 The Beatles sunt un grup de muzică rock 
înfiinţat în Liverpool în anul 1990. Sunt una 
din cele de mai suc...
ECHIPA NAŢIONALĂ DE FOTBAL A 
ANGLIEI 
 Reprezintă Anglia, ea fiind cea mai veche 
echipă de fotbal din lume alături de 
...
HARRY POTTER 
 Este o serie de şapte romane scrise de 
autoarea britanică J.K.Rowling. Cărţile 
povestesc aventura vrăjit...
Nächste SlideShare
Wird geladen in …5
×

Marea Britanie

1.894 Aufrufe

Veröffentlicht am

Veröffentlicht in: Präsentationen & Vorträge
 • Als Erste(r) kommentieren

Marea Britanie

 1. 1. MAREA BRITANIE Anul aderării la UE: 1973 Sistem politic: monarhie constituţională Capitala: Londra Suprafaţa totală: 244 820 km² Populaţia: 61,7 milioane Moneda: liră sterlină Limba oficială în cadrul UE: engleză Deviză : Dieu et mon droit
 2. 2. AŞEZARE   Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord are o suprafaţă de 244820 km². Cuprinde insulele Marii Brtianii ce constă în: Anglia, ce ocupă două treimi din insulă, Scoţia şi Ţara Galiilor şi Irlanda de Nord. Regatul Unit este separat de continent prin Canalul Mânecii la sud şi de Marea Nordică la est. În nord şi sud se află Oceanul Atlantic
 3. 3. POPULAŢIE  Populatia Regatului Unit este de aproape 62 milioane de locuitori, cu o densitate medie de 239 de locuitori pe km². Londra are o populaţie de aproximativ 7 mlioane de locuitori. Pe lângă englezi(80%), scoţieni(9%), galezi(5%) nord irlandezi(3%), populaţia include 2.5 milioane rezidenţi străini. Recenzia populţiei din 1991 include pentru prima dată atenţia asupra unui grup etnic 5,5 milioane de persoane susţinând că aparţin unui grup “non-alb”. Grupul include negri,indieni, pakistanezi şi chinezi.
 4. 4. ECONOMIE Economia este în principal bazată pe firme private, politica guvernului încurajând şi dezvoltând sectorul privat. Industrile mai vechi,de exemplu cărbunele, oţelul, textile şi constucţia de nave sunt în ordine de a fi reorganizate datorită schimbărilor pe plan economic mondial. Noile industrii includ comunicarea prin sateliţi, robotica şi procesarea informaţiei
 5. 5. CONSTITUŢIE ŞI GUVERNĂMÂNT  Regatul Unit are ca forma de guvernare monarhia constituţională. Suveranitatea este in fruntea Statului iar monarhia este ereditară. Cele două Camere ale Parlamentului sunt Camera Comunelor si Camera Lorzilor. Cei 651 membri ai Camerei comunelor sunt aleşi pentru o perioadă de cinci ani. Camera Lorzilor include membri ereditari şi membrii aleşi de suveranitate pentru serviciu public extraordinar. Legislaţia poate fi iniţiată în ambele Camere dar de obicei este initiata in Camera Comunelor. După trei citiri ale legii propuse în Camera Comunelor este înaintată către Camera Lorzilor care se poate întoarce în Camera Comunelor pentru sugestii şi amendamente. Camera Lorzilor nu poate împiedica o lege propusă să devina lege, ci numai să amâne promulgarea ei. Puterea Executivă aparţine Cabinetului ce este condus de prim-ministru. El şi Cabinetul sunt responsabili pentru Camera Comunelor.
 6. 6. CONSTITUŢIE ŞI GUVERNĂMÂNT  Administrativ,Regatul Unit este un stat unitar în care parlamentul este suprem. Dar Scoţia, ce deţine siteme legislative şi educaţionale propri, şi Ţara Galiilor au o considerabilă autonomie ce a fost delegată de parlament. Există un secretar de Stat, un membru de Cabinet petru fiecare ţară şi o birocraţie regională stabilită în Edinburgh şi Cardiff. În 1921 un parlament regional a fost înfiinţat în Belfast (Stormont) pentru a guverna cele şase regiuni din Irlanda de Nord. Dar Stormont a fost suspendată în 1972 iar acum provincia este direct condusă de parlament. După reformele locale din 1974, Anglia a fost divizată în 46 de regiuni; Ţara Galiilor în 8 regiuni iar Scoţia în 12 regiuni, în Irlanda de Nord existând 26 de districte.
 7. 7. 5 lucruri despre Marea Britanie … LONDRA Londra este capitala Angliei şi a Regatului Unit, cea mai largă zonă metropolitană în Regatul Unit şi cea mai mare zonă urbană din Uniunea Europa după cele mai multe măsuratori. Londra este un oraş de frunte global al cărei arte, comerţ, educaţie, modă,finanţe, medicină, servicii profesionale şi altele contribuie la renumele ei.Cele 43 universtităţi formează cea mai mare concentraţie de instituţii de educaţie superioară în Europa.
 8. 8. DOUBLE-DECKER  Un autobuz double-decker este un autobuz ce are două etaje. Autobuzele double-decker pentru distanţe lungi sunt destul de răspândite în lume cele pentru călătorii urbane sunt mai puţin folosite. Autobuzele double-decker sunt des folosite în Regatul Unit. Autobuzele double-decker roşii din Londra au devenit simbol naţional pentru Marea Britanie iar majoritatea autobuzelor din Londra sunt double-decker. Un exemplu a fost autobuzul Routemaster care a fost prezent în reţeaua de transport urban a Londrei de o jumatate de secol încă din 1956.
 9. 9. THE BEATLES  The Beatles sunt un grup de muzică rock înfiinţat în Liverpool în anul 1990. Sunt una din cele de mai succes trupe din punct de vedere comercial şi fiind una din cele mai aclamate trupe din lume şi din istoria muzicii. Din 1962, grupul a fost continuu format din John Lennon, Paul McCartney, George Harrison şi Ringo Starr. Trupa a avut baza in rock’n’roll-ul din anii ’50 ei oscilând de la balade pop la rock psihadelic. Trupa a activat până în anul 1970 când s-a desparţit. În anul 1980 John Lennon este ucis în New York iar in 2001 George Harisson moare din cauza cancerului, Paul McCartney şi Ringo Starr rămânând activi.
 10. 10. ECHIPA NAŢIONALĂ DE FOTBAL A ANGLIEI  Reprezintă Anglia, ea fiind cea mai veche echipă de fotbal din lume alături de Scoţia cu care a jucat primul meci internaţional de fotbal în 1872. Stadionul echipei naţionale de fotbal a Angliei este Stadionul Wembley iar antrenorul principal al Angliei este Fabio Capello. Anglia este una din cele opt echipe ce au câştigat Cupa Mondială pe care au câştigat-o in 1966 când au găzduit finala, invingând Germania de Vest cu scorul de 4-2. De atunci cea mai bună evoluţie a fost locul patru in 1990.
 11. 11. HARRY POTTER  Este o serie de şapte romane scrise de autoarea britanică J.K.Rowling. Cărţile povestesc aventura vrăjitorului adolescent Harry Potter si a prietenilor lui cei mai buni Ron Wesley şi Hermoine Granger, toţi studenţi la Şcoala de Magie Hogwarts. Povestea se învârte în jurul misiunii lui Harry de a-l învinge pe duşmanul său Lord Voldemort al cărui scop este să cucerească lumea vrăjitorilor şi subjugarea lumii non-magice. Cărţiile au fost traduse în 67 de limbi făcând-o pe J.K.Rowling cea mai tradusă autoare din lume, reuşind să vândă mai mult de 400 de milioane de copi în toată lumea.

×