Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Wir verwenden Ihre LinkedIn Profilangaben und Informationen zu Ihren Aktivitäten, um Anzeigen zu personalisieren und Ihnen relevantere Inhalte anzuzeigen. Sie können Ihre Anzeigeneinstellungen jederzeit ändern.

Les festes marianes

222 Aufrufe

Veröffentlicht am

Les festes marianes (les Advocacions)

Veröffentlicht in: Bildung
 • Als Erste(r) kommentieren

 • Gehören Sie zu den Ersten, denen das gefällt!

Les festes marianes

 1. 1. Les festes marianes La Mare de Déu, es fa present a les nostres vides.
 2. 2. Les festes marianes  Al llarg de l’any se celebren moltes festes dedicades a la Mare de Déu. Algunes les celebrem tots els cristians del món. D’altres només en un territori, país o estat. D’altres fins i tot només en una ciutat, poble o barri. Però totes elles són molt importants.
 3. 3. La Mare de Déu de Montserrat, coneguda popularment com “la moreneta” és la patrona de Catalunya. La Mare de Déu de Misericòrdia és la patrona de Reus. La Immaculada Concepció (o Puríssima Concepció) és una festa que celebrem tots els cristians del món. L’Assumpció de Maria, també és una festa que es celebra arreu.
 4. 4. Què és una advocació? • A cada poble, territori o país, aquestes festes marianes reben diferents noms que tenen relació amb l’advocació de la Mare de Déu a la qual veneren els seus habitants. • Una advocació és cada un dels noms que rep la Mare de Déu i que poden fer referència al lloc on està (Montserrat, Camí, Riera...) o també a alguna de les seves qualitats (caritat, auxili, misericòrdia, mercè...). • Totes les festes o celebracions que comencen amb “Mare de Déu...” o “Verge de...” fan referència a celebracions marianes.
 5. 5. La Mare de Déu de la Riera (les Borges del Camp). Advocacions amb noms de lloc La Mare de Déu del Camí (Cambrils).
 6. 6. La Mare de Déu del Mont (Serra del Mont, Empordà) Advocacions amb noms de lloc La Mare de Déu de Núria (Vall de Núria).
 7. 7. Maria Auxiliadora (Terrassa) Advocacions amb noms de qualitats Mare de Déu de la Pietat (Igualada)
 8. 8. Maria de Déu de la Misericòrdia (Reus) Advocacions amb noms de qualitats Mare de Déu de l’Ajuda (Balanyà, Osona)
 9. 9. Com podem reconèixer una imatge de la Mare de Déu?  Moltes vegades, al representar a la Mare de Déu, els artistes (pintors, escultors...) utilitzen uns símbols per saber de quina Mare de Déu parlem.  És freqüent trobar la Mare de Déu amb el nen Jesús als braços, tot i que també podem trobar-la amb el cos de Jesús sense vida (com la Mare de Déu dels Dolors) o bé sola o embarassada (com la Mare de Déu de la Cinta).
 10. 10. Aquesta és la Mare de Déu dels Dolors. Fixeu-vos que té Jesús mort als braços i 7 espases (o punyals) travessant-li el cor.
 11. 11. Aquesta és la Mare de Déu de la Cinta. No porta en braços al nen Jesús perquè encara el té a la panxa. Antigament les dones embarassades portaven una cinta que els feia de cinturó.
 12. 12. Aquesta és la Mare de Déu del Rosari. Tant ella com el nen Jesús porten un rosari a la mà. Un rosari és una mena de collaret que serveix per comptar els “parenostres” i les “avemaries” que es diuen quan es resa el rosari.
 13. 13. Aquesta és la Mare de Déu del Carme. Tant ella com el nen Jesús porten un escapulari a la mà. Un escapulari és un objecte religiós format per un parell de fils o cintes amb una peça de roba o cartró de forma quadrada a l’extrem i amb referències marianes).
 14. 14. Aquesta és la Mare de Déu de la Candela. Porta una candela (ciri, espelma) en una mà per poder il·luminar.
 15. 15. Fi

×