Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Wir verwenden Ihre LinkedIn Profilangaben und Informationen zu Ihren Aktivitäten, um Anzeigen zu personalisieren und Ihnen relevantere Inhalte anzuzeigen. Sie können Ihre Anzeigeneinstellungen jederzeit ändern.

EZ Parkolók Június-2016

60 Aufrufe

Veröffentlicht am

Önvezetö autók
Óriásbuszt tesztelnek
EZ Parkolóházi Hírek
EZ Parkolók nevettető rovata

Veröffentlicht in: Serviceleistungen
  • Loggen Sie sich ein, um Kommentare anzuzeigen.

  • Gehören Sie zu den Ersten, denen das gefällt!

EZ Parkolók Június-2016

  1. 1. PARKOLUNK EZ Parkolók Június Havi Hirlevél 01.06.2016 24.szám Inkább tartunk az önvezetö autóktól, semmint lelkesedünk értük Szinte senki sem kész feladni a kormánykereket, a gáz- és a fékpedált egy amerikai felmérés szerint. Lelkesedhet a Google, az Uber és a Tesla az önvezetö autókban rejlö lehetöségekért, az egyesült államokbeli fogyasztók azonban koránt sincsenek meggyözödve róla, hogy a technológia biztonságos vagy egyáltalán szükséges lenne. A Michigani Egyetem által készített felmérésben ugyanis a válaszadók mindössze 10 százaléka mondta, hogy aggodalom nélkül teljesen rábízná magát egy önvezetö autóra, kétharmaduknak viszont mérsékelt vagy komoly fenntartásai lennének hasonló helyzetben. Valamivel elfogadottabbnak tünnek a lakosság körében a csupán részben önvezetö autók - ezeket a megkérdezettek 16 százaléka használná gond nélkül, míg 50 százalékuk kissé vagy nagyon bizonytalan lenne efelöl is. A kutatás eredménye azt mutatja, hogy az önvezetö autók és a mögöttük álló technológia egyre szélesebb körü médiaszereplése ellenére a fogyasztók továbbra sincsenek meggyözödve az ilyen jármüvek biztonságosságáról. Jól érzékelteti ezt, hogy a válaszadók csupán 6 százaléka fogadná el a kormánykerék, gáz- és fékpedál nélküli önvezetö autókat, mindenki más a kézi vezérlés megtartása mellett voksol. De mennyiben megalapozottak ezek a félelmek? A Google autói eddig közel 2,5 millió kilométert tettek meg önvezetö üzemmódban, közlekedésbiztonság tekintetében szinte kifogástalanul. Több más gyártó is a közutakon teszteli önvezetö autóit, de komolyabb balesetekre eddig nem került sor. Brandon Schoettle, az egyetem fenntartható közlekedéssel foglalkozó programjának projektmenedzsere és a felmérés egyik készítöje anyalapunknak elmondta, nem feltétlenül ésszerü dolog, hogy az emberek jobban tartanak a teljesen, mint a félig automatizált gépjármüvektöl.
  2. 2. Page 2 Júniusi viccek EZ Parkolók nevettetö rovata Újságíró készít riportot az elmegyógyintézetben. Azt kérdi a föorvostól: - Hogyan állapítják meg egy páciensröl, hogy már elhagyhatja a kórházat? - Vannak olyan feladataink, amiket helyesen végrehajtva bizonyíthatják elmeállapotukat. - Tudna egy ilyen példát mondani? - Persze. Vegyük például ezt: van egy kád, teli vízzel. Van a fürdöszobában három tárgy, egy kiskanál, egy pohár és egy vödör. Melyikkel tüntetné el a vizet a kádból? - Ó, hát ez egyszerü! Minden normális ember a vödröt választaná. - Nem, minden normális ember kihúzná a dugót a kádból... Lusta tüzoltók Cseng a telefon a tüzoltóságon. - Jöjjenek azonnal, kigyulladt a házam! - Próbálta már vízzel lelocsolni? - Igen. - És sikerült eloltani? - Nem. - Akkor fölösleges kimennünk, mi is csak ezt tudnánk csinálni. Pöttyös labda Móricka hazafelé az anyjának könyörög egy pöttyös labdáért. Az anyjának nincs kedve megvenni, de azt ígéri a gyerekeknek, hogy ha hazaérnek, azt játszanak, amit akar. Otthon Móricka azt kéri, hogy játszanak papás- mamást. A mama belegyezik, mire Móricka így szól: - Öltözz asszony. Megyünk és veszünk a gyereknek egy pöttyös labdát! 6x6 A pszichiátrián felmérést végeznek. Megkérdezik az egyik betegtöl: - Mennyi 6x6? - Negyvenkettö. A másiktól is megkérdezik: - 6x6? - Péntek. A harmadiknak is felteszik a kérdést: - 6x6? - Harminchat. - Ez fantasztikus! Hogy számolta ki? - A 42-böl kivontam a pénteket. Híreink Ott leszek, Naná! Hamarosan a világ legnagyobb kalandorai, a Mongol Rally dübörög át az EZ Parkolókon. A futam Európából indul és Ázsiában, a Mongóliai Ulánbátorban ér célba. 10.000 mérföld a hegyek, sivatag és a sztyeppéken át vezet a hihetetlen, eszelős őrület. Ha szeretnéd látni a kalandorok autóit, július 20­án ne hagyd ki az EZ Opera Parkolóházi Parkolást http://www.theadventurists.com/mongol­rally# Salsa Matiné a Gozsdu Udvarban, június 1. (szerda) Táncolhatóvá varázsolják a tágas C udvart a Gozsdu Udvarban, a belváros egyik legmenőbb party helyszínén, egy kis tánc munka után, 6­tól 8­ig! Szeretnél a késő délutáni napsütésben táncolni? Itt az alkalom! Parkolj le az EZ Holló Parkolóházban, gyere táncolj egyet https://youtu.be/Uk57YnsGa38 Cégek Kihívás Napja győztese 2016!
  3. 3. Meglátásunk szerint a részben önvezetö autó irányításának visszaadása a vezetö kezébe nagyobb biztonsági problémákat vet fel, mint a teljes egészében önvezetö jármüvek közlekedése, ezért valamelyest indokolatlan, hogy a lakosság mégis ez utóbbiakkal szemben bizalmatlanabb, mondta a kutató. Kétségbe vonták már más szakértök is, hogy vészhelyzetben a vezetök biztonságos módon át tudnák venni a félautonóm jármüvek irányítását - ha bizonyos ideig nem vezetik ugyanis az autót, akkor aligha látják át a közlekedési helyzetet. Schoettle hozzátette, hogy az önvezetö autók megítélése változni fog, amint a fogyasztók jobban megismerik és kipróbálhatják a technológiát. A kutatás az önvezetö autók használatával összefüggö igényeket is igyekezett feltérképezni. A megkérdezettek 38 százaléka érintöképernyön szeretné megadni a kívánt úticélt ilyen jármübe ülve, 34 százalékuk a hangvezérlést részesítené elönyben, 12 százalékuk a müszerfal kijelzöjét tartaná megfelelönek erre a célra, míg 8 százalékuk mobil eszközét használná szívesebben. Összesen 618 férfi és nö vett részt a Michigani Egyetem áprilisban készült, online felmérésében, minden korcsoportból és az Egyesült Államok egész területéröl, a hibahatár 3,9 százalék. Inkább tartunk az önvezető autóktól, semmint lelkesedünk értük­ folytatás
  4. 4. Óriásbuszt tesztelnek a kínaiak EZ Parkolók Kft. Budapest, Magyarország. Minden jog fenntartva. EZ Parkolók Kft. - 1066 Budapest Zichy Jenö utca 9. telefonszám: +36 1 302 5366; fax: +36 1 302 5367; e-mail: info@ezpark.hu; web: http://www.ezpark.hu Leiratkozás: info@ezpark.hu Docushop akció Irodai és müszaki termékek áruháza,hogy otthona és irodája mindig jól felszerelt legyen! WWW.docushop.hu Irodaellátás felsöfokon! Jövőre kezdik annak a felszíni tömegközlekedési járműnek a tesztelését Kínában, amely akár 1200 utast is képes szállítani. A kötött pályán közlekedő, részben a metróra és buszra emlékeztető jármű érdekessége, hogy fordított "U" alakú, és olyan széles, hogy alatta egyszerre két sávban közlekedhetnek az autók. Ez azért is fontos, mert a kínai nagyvárosokra jellemző forgalmi dugókban a buszok sem tudnak előre haladni, ezzel az újítással viszont ez kiküszöbölhető. A Kínában "bus­way"­nek nevezett jármű nagy előnye továbbá, hogy a pályakialakítás ötödannyi időbe és pénzbe került, mint a metróépítés. Egy­egy jármű ára 4­5 millió dollár, 40 kilométer/óra a csúcssebességük és részben napenergiával működnek.

×