Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Wir verwenden Ihre LinkedIn Profilangaben und Informationen zu Ihren Aktivitäten, um Anzeigen zu personalisieren und Ihnen relevantere Inhalte anzuzeigen. Sie können Ihre Anzeigeneinstellungen jederzeit ändern.

Slim bellen

  • Loggen Sie sich ein, um Kommentare anzuzeigen.

  • Gehören Sie zu den Ersten, denen das gefällt!

Slim bellen

  1. 1. Slim bellen!Gepost op 25 mei 2010 | door CatchYourTalentDoor: Ben Markslag – Sales Trainer/coachProspecteren en verkopen zijn communicatievaardigheden en zoals met veelcommunicatievaardigheden kunnen ze geleerd en verbeterd worden. Als je niets verkoopt, zouhet de economie kunnen zijn; maar het kan ook zijn dat je vaardigheden aangescherpt moetenworden. Uitstekende verkoopvaardigheden stellen je in staat zelfs in moeilijke tijdenverkopen af te sluiten.Eén van de beste, snelste, goedkoopste en meest interactieve uitgave voor sales en marketingdie je kunt doen is de telefoon gebruiken. Bel nieuwe klanten om jezelf voor te stellen endring lopende koopprocessen binnen. Door regelmatig prospecteren vul je de pijplijn metgekwalificeerde prospects waarmee je in contact blijft en daarmee top-of-mind. Bel bestaandeklanten om hen meer producten en diensten te verkopen of referenties te verzamelen. Klantenbellen heeft verder het extra voordeel hun loyaliteit te handhaven hetgeen noodzakelijk is intijden zoals deze.Bellen verscherpt ook nog eens je sales vaardigheden; iedereen kan reactief een orderaannemen of een warme lead die jou belt beantwoorden. Maar hoe meer je zelf “slim” belt,des te beter je wordt. Maar wat is SLIM BELLEN?Slim bellen is:1. voordat je de beslisser spreekt, intelligentie te verzamelen over deze persoon, het bedrijfen/of de bedrijfstak.2. deze informatie in dialoog comfortabel voor de beslisser en jezelf gebruiken.
  2. 2. 3. de (potentiële) klant helpen actie (=kopen) te ondernemen die voor beiden een goed gevoelen waarde oplevert.Dus alles waarover je nadenkt, wat je doet en wat je zegt betreft de ander! Deze voelt zichgehoord, gekend en herkend. Mensen haten het om iets verkocht te krijgen. Ze kopen om hunredenen, niet om de jouwe. Ken dus de reden waarom mensen (zullen) kopen en benadrukduidelijk de mogelijke waarde die kopers krijgen door van jou te kopen.De eerste 30 seconden van een telefoongesprek zijn cruciaal. Hierin beschrijf je het probleemom te toetsen of deze specifieke zaken ook bij de gebelde leven. Dit probleem moetherkenbaar zijn en de gebelde moet het gevoel krijgen dat het over hem/haar en zijn/haarorganisatie gaat. Het probleem is gebaseerd op je eigen ervaring, business issue, actueelonderwerp uit krant of website van de (potentiële) klant of een heet hangijzer. Na dezebeschrijving stel je een open vraag, bijvoorbeeld: “Herkent u dat?”Houd in de gaten dat klanten willen praten over hun problemen en gevolgen. Vraag hieropvooral door om te begrijpen wat werkelijk speelt, probeer de issues in geld te vertalen enspring niet te snel naar de oplossing. Spreek in korte zinnen, wees beeldend, enthousiast,natuurlijk en vriendelijk. En laat je niet ontmoedigen door een nee! Prospects genoeg!Prospecteren en verkopen zijn communicatievaardigheden en zoals met veelcommunicatievaardigheden kunnen ze geleerd en verbeterd worden. Als je niets verkoopt, zouhet de economie kunnen zijn; maar het kan ook zijn dat je vaardigheden aangescherpt moetenworden. Uitstekende verkoopvaardigheden stellen je in staat zelfs in moeilijke tijdenverkopen af te sluiten.Ben Markslag heeft tijdens ons netwerkevent op 4 mei een zeer aansprekende traininggehouden over telefonische acquisitie. De deelnemers verlieten met veel enthousiasme ennieuwe inzichten de zaal. Ben jij hier ook in geïnteresseerd? Stuur een mail naarmail@benmarkslag.nl en bij voldoende animo plannen we de volgende training in.

×