Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Wir verwenden Ihre LinkedIn Profilangaben und Informationen zu Ihren Aktivitäten, um Anzeigen zu personalisieren und Ihnen relevantere Inhalte anzuzeigen. Sie können Ihre Anzeigeneinstellungen jederzeit ändern.

Life of Josep Pla, an spanish writer.

A presentation with the life of Josep Pla in a lot of slides.

 • Loggen Sie sich ein, um Kommentare anzuzeigen.

 • Gehören Sie zu den Ersten, denen das gefällt!

Life of Josep Pla, an spanish writer.

 1. 1. Josep Pla
 2. 2. Josep Pla va entrar en aquest mon el 8 de Març de 1897 al poble de Palafrugell.
 3. 3. Vivia en una família pagesa amb tres germans, era el més gran dels quatre.
 4. 4. Va anar a l'institut General i tècnic de figueres, més tard va ser intern a l'institut de girona on va ser expulsat.
 5. 5. És va inscriure a l'institut de ciències de Barcelona i va estudiar medicina, però a la meitat de curs va canviar d'idea per estudiar a Dret per ser notari.
 6. 6. Es va apasionar per la lectura desde molt jove i el buit que percevia de la universitat no el va impedir a introduir-se a un nou ambient.
 7. 7. El 1919 es llicencia en Dret i comença a treballar professionalment en el periodisme.
 8. 8. El matí mateix de la proclamació de la Segona República Espanyola, és enviat a Madrid per Cambó com a corresponsal parlamentari de La Veu de Catalunya i es converteix en observador directe dels primers dies del nou règim.
 9. 9. Continuà el seu exili a Roma, on escriu per encàrrec de Francesc Cambó bona part de la monumental Història de la Segona República Espanyola, publicada el 1939, i que Pla refusà a reeditar i incloure-la en la seva Obra Completa.
 10. 10. El gener de 1939 arriba a Barcelona poc després de les primeres forces franquistes, al costat de Manuel Aznar i d'altres periodistes, per a fer-se càrrec de la direcció del diari La Vanguardia.
 11. 11. Després d'uns anys de dificultats econòmiques i de reclusió voluntària a l'Empordà, Pla assumeix plenament la seva condició de propietari rural. No tornarà a viure mai més a Barcelona.
 12. 12. Després d'algunes edicions de bibliòfil, comença a editar regularment els seus llibres en llengua catalana a l'Editorial Selecta de Josep M. Cruzet, que també li publicaria el primer projecte d'obres completes, amb vint-i-nou volums (novel·les, llibres de viatges, narracions, llibres de records,...).
 13. 13. Va escriure durant sis dècades i més de 30.000 pàgines.
 14. 14. L'any 1951 rep el Premi Joanot Martorell de novel·la per la novel·la El carrer Estret, inspirada en el carrer de Palafrugell anomenat així popularment (oficialment, carrer de Sant Antoni).
 15. 15. Per diverses raons, fracassa el projecte literari amb l'editorial Selecta. Després d'uns anys sense editor, Pla signa un contracte en exclusiva amb l'editorial Destino, dirigida per Josep Vergés, de Palafrugell, per poder editar una nova versió de l'Obra Completa.
 16. 16. Durant els primers anys del règim franquista, i a causa de la prohibició de l'edició en català, va publicar en castellà les següents obres: Guía de la Costa Brava (1941), Las ciudades del mar (1942), Viaje en autobús (1942) considerada com una de les seves grans obres, i que prova el seu brillant domini del castellà.
 17. 17. L'any 1947, quan la censura li ho va permetre, va reprendre les seves publicacions en català amb Cadaqués, un dels seus llibres més reeixits, publicat per l'editorial Joventut.
 18. 18. A partir de 1956 va publicar amb l'editorial de Cruzet la primera sèrie de les seves Obres Completes, que va arribar a 29 volums i en les quals va començar a fer parèixer els seus extraordinaris retrats titulats Homenots.
 19. 19. A partir de l'obra de Josep Pla, els artistes de disciplines molt diverses s'hi han inspirat per a les seves creacions. Es poden trobar relectures fetes des de la dramatúrgia o la pintura.
 20. 20. Va morir el 23 d'abril de 1981 amb 84 anys en Llofriu en el Baix Empordà.
 21. 21. Bibliografia http://ca.wikipedia.org/wiki/Josep_Pla_i_Casadevall http://es.wikipedia.org/wiki/Josep_Pla http://www.escriptors.cat/autors/plaj/ http://www.tv3.cat/elmeuavi/2013/pla/capitulo.htm http://lletra.uoc.edu/ca/autor/josep-pla

×