Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Die SlideShare-Präsentation wird heruntergeladen. ×

QENGJI ËSHTË I DENJË - Zbulesa 5

Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Anzeige
Nächste SlideShare
MBRETI I LAVDISE - Psalmi 24
MBRETI I LAVDISE - Psalmi 24
Wird geladen in …3
×

Hier ansehen

1 von 14 Anzeige

QENGJI ËSHTË I DENJË - Zbulesa 5

1 ¶ Pastaj pashë në dorën e djathtë të atij që rrinte ulur mbi fron, një libër të shkruar përbrenda dhe përjashta, të vulosur me shtatë vula.
2 Dhe pashë një engjëll të fuqishëm, që proklamoi me zë të madh: “Kush është i denjë të hapë librin dhe të zgjidhë vulat e tij?’’
3 Po kurrkush, as në qiell, as mbi dhe, as nën dhe, nuk mund të hapte librin e ta shihte atë.
4 Edhe unë qaja shumë, sepse s’qe gjetur asnjë i denjë të hapë dhe të lexojë librin, dhe as ta shohë.
5 Atëherë një nga pleqtë më tha: “Mos qaj; ja, Luani i fisit të Judës, Rrënja e Davidit, fitoi të hapë librin dhe të zgjidhë të shtatë vulat e tij’’
6 ¶ Dhe pashë, në mes të fronit dhe të katër gjenieve të gjalla dhe në mes të pleqve, një Qengj si i therur, i cili kishte shtatë brirë dhe shtatë sy, që janë të shtatë Frymërat e Perëndisë, të dërguar në gjithë dheun.
7 Ai erdhi dhe mori librin nga dora e djathtë e atij që rrinte mbi fron.
8 Dhe, mbasi e mori librin, të katër qeniet e gjalla dhe të njëzet e katër pleqtë ranë përmbys përpara Qengjit, duke pasur secili një qeste dhe disa kupa ari plot me erë të këndshme, të cilat janë lutjet e shenjtorëve.
9 Dhe këndonin një këngë të re duke thënë: “Ti je i denjë ta marrësh librin dhe të hapësh vulat e tij, sepse ti u there, dhe me gjakun tënd na bleve te Perëndia nga çdo fis, gjuhë, popull dhe komb,
10 dhe na bëre mbretër dhe priftër për Perëndinë tonë, dhe do të mbretërojmë mbi dhe’’
11 Pastaj pashë, dhe dëgjova zërin e shumë engjëjve përqark fronit, qenieve të gjalla dhe pleqve; dhe numri i tyre ishte dhjetë mijëra dhjetë mijërash dhe mijëra mijërash,
12 që thoshnin me zë të madh: “I denjë është Qengji që u ther, të marrë fuqinë, dhe pasurinë, dhe diturinë, dhe forcën, dhe nderin, dhe lavdinë, dhe bekimin’’
13 Edhe dëgjova çdo krijesë që është në qiell, mbi dhe, nën dhe dhe ato që janë në det dhe gjitha gjërat sa janë në to, që thoshnin: “Atij që rri ulur mbi fron dhe Qengjit i qofshin bekimi, nderi, lavdia dhe forca në shekuj të shekujve’’
14 Dhe të katër qeniet e gjalla thoshnin: “Amen!’’ Dhe të njëzet e katër pleq ranë përmbys dhe adhuruan atë që rron në shekuj të shekujve.

1 ¶ Pastaj pashë në dorën e djathtë të atij që rrinte ulur mbi fron, një libër të shkruar përbrenda dhe përjashta, të vulosur me shtatë vula.
2 Dhe pashë një engjëll të fuqishëm, që proklamoi me zë të madh: “Kush është i denjë të hapë librin dhe të zgjidhë vulat e tij?’’
3 Po kurrkush, as në qiell, as mbi dhe, as nën dhe, nuk mund të hapte librin e ta shihte atë.
4 Edhe unë qaja shumë, sepse s’qe gjetur asnjë i denjë të hapë dhe të lexojë librin, dhe as ta shohë.
5 Atëherë një nga pleqtë më tha: “Mos qaj; ja, Luani i fisit të Judës, Rrënja e Davidit, fitoi të hapë librin dhe të zgjidhë të shtatë vulat e tij’’
6 ¶ Dhe pashë, në mes të fronit dhe të katër gjenieve të gjalla dhe në mes të pleqve, një Qengj si i therur, i cili kishte shtatë brirë dhe shtatë sy, që janë të shtatë Frymërat e Perëndisë, të dërguar në gjithë dheun.
7 Ai erdhi dhe mori librin nga dora e djathtë e atij që rrinte mbi fron.
8 Dhe, mbasi e mori librin, të katër qeniet e gjalla dhe të njëzet e katër pleqtë ranë përmbys përpara Qengjit, duke pasur secili një qeste dhe disa kupa ari plot me erë të këndshme, të cilat janë lutjet e shenjtorëve.
9 Dhe këndonin një këngë të re duke thënë: “Ti je i denjë ta marrësh librin dhe të hapësh vulat e tij, sepse ti u there, dhe me gjakun tënd na bleve te Perëndia nga çdo fis, gjuhë, popull dhe komb,
10 dhe na bëre mbretër dhe priftër për Perëndinë tonë, dhe do të mbretërojmë mbi dhe’’
11 Pastaj pashë, dhe dëgjova zërin e shumë engjëjve përqark fronit, qenieve të gjalla dhe pleqve; dhe numri i tyre ishte dhjetë mijëra dhjetë mijërash dhe mijëra mijërash,
12 që thoshnin me zë të madh: “I denjë është Qengji që u ther, të marrë fuqinë, dhe pasurinë, dhe diturinë, dhe forcën, dhe nderin, dhe lavdinë, dhe bekimin’’
13 Edhe dëgjova çdo krijesë që është në qiell, mbi dhe, nën dhe dhe ato që janë në det dhe gjitha gjërat sa janë në to, që thoshnin: “Atij që rri ulur mbi fron dhe Qengjit i qofshin bekimi, nderi, lavdia dhe forca në shekuj të shekujve’’
14 Dhe të katër qeniet e gjalla thoshnin: “Amen!’’ Dhe të njëzet e katër pleq ranë përmbys dhe adhuruan atë që rron në shekuj të shekujve.

Anzeige
Anzeige

Weitere Verwandte Inhalte

Diashows für Sie (20)

Ähnlich wie QENGJI ËSHTË I DENJË - Zbulesa 5 (17)

Anzeige

Weitere von Asambleja Biblike (19)

QENGJI ËSHTË I DENJË - Zbulesa 5

 1. 1. A ka përgjigje? Çfarë po ndodh me botën sot? A është Perëndia në kontroll? Kush ka të drejtën e qeverisjes së botës? Kush është i denjë të marrë nderin dhe respektin tonë më të thellë? A do të triumfojë e keqja? A ka shpresë të vërtetë për njerëzimin? A ka shpresë të vërtetë për mua?
 2. 2. “Deri kur, o Zot...?” (Zbu. 6:10)
 3. 3. Çfarë kemi këtu? Vizion i Hyjnisë përpara shqiptimit të gjykimit Isa. 6; Eze. 1; Zbu. 1 (2-3); Zbu. 4-5 (6-18/19) Tre grupe njerëzish: “Mos u bëni shkak skandali as për Judenj, as për Grekë, as për kishën e Perëndisë” (1 Kor. 10:32) Panorama profetike Pozita aktuale e Krishtit, Zbu. 3:21 Psalmi 110:1, “Zoti i thotë Zotërisë time: 'Ulu në të djathtën time deri sa t’i bëj armiqtë e tu stol të këmbëve të tua'”. Një ndryshim këtu: “në mes të fronit (me katër qeniet e gjalla) dhe pleqtë një Qengj që qëndronte (rrinte në këmbë) (NASV)
 4. 4. Kurorëzimi i Mbretit Të jesh përpara fronit Shpallja e fillimit të periudhës së mundimit Henry Jowett (kurorëzimi i Eduartit VII) Qengji është tema e këngës së tyre në qiell. Qengji është qendra e mendimeve të tyre në qiell. Qengji është objekti i adhurimit të tyre në qiell. Përse? Sepse Qengji është i denjë! 4 figura
 5. 5. I. RROTULLA “Të shkruar përbrenda dhe përjashta” (v. 1) Zbulesa e plotë e Perëndisë Jo shtesave dhe shtojcave të kulteve! “shtatë vula” (v. 1) Testamenti romak në kohën e Gjonit
 6. 6. Çfarë është kjo rrotull? Dhiata e Vjetër? Vetë Libri i Zbulesës? Testamenti i Perëndisë për këtë planet Jeremia 32 (e drejta e shpengimit të tokës) E drejta e trashëgimisë së krijimit të universit për shkak të shpengimit “...të cilin e bëri trashëgimtar të të “Më kërko dhe unë do të jap kombet si trashëgimi për ty dhe mbarë dheun gjitha gjërave...” (Heb. 1:2) si zotërim tëndin” (Psa. 2)
 7. 7. Kush ka dëshirë??? Shumë kanë ëndërruar për sundim botëror Kush është i denjë? (v. 2) Nebukadnetsari i Babilonisë Aleksandri i Madh i Greqisë Julius Cezari Napoleoni i Francës Adolf Hitleri i Gjermanisë TË GJITHË DËSHTUAN! PËRSE? “As në qiell, as mbi dhe, as nën dhe” (v. 3) Jo për fuqi, por për denjësi!
 8. 8. Pamje traumatike për Gjonin “Edhe unë qaja shumë...” (v. 4) Qarje me vajtim (v. 4) Zbu. 4:1 Asnjë nga padrejtësitë e kryera mbi tokë nuk do të ndëshkohej! Nuk do merrej hak për besimtarët e përndjekur për hir të Krishtit! Që të ligjtë do të vazhdonin të pandëshkuar përgjithnjë! Që mbretëria e Perëndisë nuk do të vinte!
 9. 9. II. LUANI dhe QENGJI “Mos qaj” (v. 5) LUANI I FISIT TË JUDËS Zan. 49:8-10 Mbreti-Shpëtimtari i Madh do të ishte nga fisi i Judës (profeci) RRËNJA E DAVIDIT Ekzistencë përpara Davidit Solli në ekzistencë edhe linjën mbretërore të Davidit (1) Njerëzimi i Krishtit (2) Hyjnia e Krishtit Zoti i Davidit DHE Biri i Davidit “Në qoftë se Davidi e quan Zot, si mund të jetë biri i tij?” (Mt. 22:45)
 10. 10. “Pashë ... një qengj” (v. 6) Dy ardhjet e Krishtit Qengj (v. 6) VS. Qengj (Gjoni 1:29), “një qengj i vogël, i parrezikshëm” (29 herë) Satani, emisarët e tij dhe kombet PËRBALLË një qengji të vogël!!! Kush e kishte situatën në kontroll? Siç është shkruar: “Për ty po Kryqi është përpara kurorës! vritemi gjithë ditën; u numëruam si dele për therje’’. Kryqi duhet të jetë përqendrimi Por në të gjitha këto gjëra ne ynë! jemi më shumë se fitimtarë për hir të atij që na deshi, Rom. 8:36-37; “..me anë të gjakut të Qengjit...” (Zbu. 12:11).
 11. 11. Më shumë rreth Qengjit... Një qengj i vogël, por i plotfuqishëm “si i therrur” Ka fuqi në gjakun e Jezusit!!! Kryqi është strumbullari i tërë historisë njerëzore! “Përjetësia në të kaluarën nuk njihte të ardhme tjetër veç Kalvarit dhe përjetësia në të ardhmen nuk njeh të shkuar tjetër veç Kalvarit”. “shtatë brirë” “shtatë sy”
 12. 12. III. TEMJANI Lutje Zbulesa 6:9-10 Ardhtë mbretëria jote. U bëftë vullneti yt në tokë si në qiell, Mt. 6:9 Ngrihen si temjani (Psa. 141:2). Lutjeve tona u shtohet temjan nga një engjëll (Zbu. 8:3). Rëndësia e lutjeve
 13. 13. IV. ADHURIMI “I denjë je” (v. 9) ADHURIM = DENJËSI Zbu. 4:11 dhe Zbu. 5:9 Barazim në denjësi me atë që rri ulur mbi fron! “mbretër dhe priftër për Perëndinë” (v. 10) (4) devocional (personal) Këngë për lavdi të Perëndisë... “I denjë është Qengji të marrë...” (v. 12) (1) ka në qendër Krishtin “fuqinë, pasurinë, diturinë, forcën, (2) ungjillëzuese nderin, lavdinë, bekimin”. (3) theks misionar
 14. 14. Parajsa është një vend adhurimi Përse do të doje të shkoje në parajsë përfundimisht? Çfarë na kujtojnë këto dy vargje të fundit? Filipianëve 2:10-11 Në cilin grup bën pjesë ti?

×