Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Wir verwenden Ihre LinkedIn Profilangaben und Informationen zu Ihren Aktivitäten, um Anzeigen zu personalisieren und Ihnen relevantere Inhalte anzuzeigen. Sie können Ihre Anzeigeneinstellungen jederzeit ändern.

Larg perendise

268 Aufrufe

Veröffentlicht am

Sa tragjike është përvoja tonë si besimtarë kur e kemi thyer miqësinë me Zotin! Ne jemi larg Zotit!

Veröffentlicht in: Seele & Geist
 • Login to see the comments

Larg perendise

 1. 1. LARG ZOTIT! Psalmi 32:4 Sepse ditë e natë dora jote rëndonte mbi mua, fuqia ime i përngjante thatësisë së verës.
 2. 2. LARG ZOTIT! Psalmi 51:3 Sepse i pranoj të ligat që kam bërë, dhe mëkati im më rri gjithnjë përpara.
 3. 3. LARG ZOTIT! ● Gëzimi i shpëtimit (Psa. 51:12). ● Gjyqi i Krishtit (1 Korintasve 3:14-15). ● Unë të gjithë ata që i dua i qortoj dhe i ndëshkoj; prandaj ji i zellshëm dhe pendohu (Zbu. 3:19). ● Gjoni 15 ...që të japë edhe më shumë fryt (v. 2) ...nuk më keni zgjedhur ju mua, por unë ju kam zgjedhur juve; dhe ju caktova të shkoni dhe të jepni fryt, dhe fryti juaj të jetë i qëndrueshëm (v. 16).
 4. 4. LARG ZOTIT! ● Një jetë për vepra të mira (Efe. 2:10; Tit. 3:8). ● “Kthehuni tek unë dhe unë do të kthehem tek ju” (Malakia 3:7).
 5. 5. (1) Jashtë përbashkësisë – apo jashtë Krishtit? ● A jam unë i lindur sërish? ● Pyetja NUK është nëse ● a kemi thënë dikur një lutje dhe i kemi kërkuar Jezusit të hyjë në zemrën tonë; ● apo nëse kemi punuar me një grup të krishterë; ● apo nëse kemi qenë anëtarë të një kishe lokale; ● apo nëse beson të vërteta të përgjithshme nga Bibla;
 6. 6. (1) Jashtë përbashkësisë – apo jashtë Krishtit? ● apo nëse ke premtuar t’i shërbesh Perëndisë; ● apo nëse të ka ardhur keq për mëkatet e tua; ● apo nëse ke lënë duhanin në të kaluarën; ● apo nëse ke bërë vepra të mira.
 7. 7. (1) Jashtë përbashkësisë – apo jashtë Krishtit? Pyetja është: “A kam besuar në Krishtin për jetën e përjetshme?”
 8. 8. (2) Shkaqe të miqësisë së thyer ● Përbashkësia ≠ Errësira (1 Gjonit 1:6). ● Ndërsa po heshtja [për mëkatin tim], kockat e mia treteshin midis rënkimeve që kisha tërë ditën” (Psalmi 32:3). ● Ndarje nga Perëndia (Isaia 59:2). ● “Në qoftë se ndokush nuk qëndron në mua, hidhet jashtë si shermendi dhe thahet”.
 9. 9. (2) Shkaqe të miqësisë së thyer ● Dhe ai që ka marrë farën midis ferrave është ai që e dëgjon fjalën, por shqetësimet e kësaj bote dhe mashtrimet e pasurisë ia mbysin fjalën; dhe ajo bëhet e pafrytshme (Mt. 13:22). ● Por secili tundohet i udhëhequr dhe i mashtruar nga lakmia e vet. Pastaj lakmia, pasi mbarset, pjell mëkatin dhe mëkati, si të kryhet, ngjiz vdekjen.
 10. 10. (2) Shkaqe të miqësisë së thyer 1. Humbja e dashurisë për Krishtin (Zbu. 2:4) 2. Qëndrime të gabuara (Efe. 4:31; Heb. 12:15). 3. Ndërgjegjja e shkujdesur (1 Kor. 11:28-29, 31). 4. Materializmi/Bota (Titit 2:12). 5. Mungesa në takimet e kishës (Heb. 10:25). 6. Mosbesimi (Mr. 16:14). 7. Shkaqe të tjera.
 11. 11. (3) Kostoja për miqësinë e thyer ● Marrëdhënia dhe Përbashkësia ● Të shpëtuar përgjithmonë (Heb. 10:10; Gjoni 5:24). ● Po atëherë, le të gëzojmë shpëtimin dhe botën gjithashtu?!?! (“një dado mangut!”) ● Çfarë të themi, pra? A të mbetemi në mëkat, që të teprojë hiri? Aspak! (Rom. 6:1-2a).
 12. 12. (3) Kostoja për miqësinë e thyer ● Humbje e perspektivës në lidhje me përjetësinë! ● Humbje e perspektivës në lidhje me dashurinë e Perëndisë! ● “Kjo ndonjëherë më bën të dridhem, dridhem, dridhem!”
 13. 13. (3) Kostoja për miqësinë e thyer Për ty. ● “Ju jeni kripa e tokës; por në qoftë se kripa bëhet e amësht, me se mund ta rifitojë shijen? Nuk vlen për asgjë, veçse për t’u hedhur dhe ta shkelin njerëzit (Mt. 5:13). ● Nënshtrim ndaj disiplinës së Perëndisë (Heb. 12:5-7). ● Ankthe emocionale, sëmundje, e ndoshta më keq (1 Kor. 11:3).
 14. 14. (3) Kostoja për miqësinë e thyer Për ty. ● Humbje e mundësive për shërbesë (1 Kor. 9:27). ● Shkrimet nuk do të jenë më të gjalla ndërsa i lexon ose i dëgjon ato. Ti lutesh, por Ai nuk të dëgjon (Psalmi 66:18). ● Përbashkësia me besimtarët e tjerë nuk është më e njëjtë!
 15. 15. (3) Kostoja për miqësinë e thyer Për ty. ● Humbje të shpërblimeve në Gjyqin e Krishtit për drurin, sanën dhe kashtën me të cilat po e ndërton jetën tënde (1 Kor. 3:12-15). ● Mund të pësosh lundërthyerje në brigjet e jetës (1 Tim. 1:19).
 16. 16. (3) Kostoja për miqësinë e thyer Për të tjerët. ● Gur pengese përpara besimtarëve që të kanë parë si shembull (Rom. 14:13). ● Emri i Krishtit mund të shahet për shkakun tënd (“një nga hipokritët e kishës”).
 17. 17. (3) Kostoja për miqësinë e thyer Për të tjerët. ● Mund të shkaktosh humbjen e jetës të një njeriu të dashur pranë teje (2 Samuelit 12:14) ● ose të atyre nën përgjegjësinë tënde (1 Kronikave 21:14, 17).
 18. 18. (3) Kostoja për miqësinë e thyer Për Perëndinë. ● Do të sillje turp mbi emrin e Krishtit (1 Tim. 5:14). ● “...me këto veprime u ke dhënë rastin armiqve të Zotit të blasfemojnë...” (2 Sam. 12:14). ● “Ai nuk është asgjë për ty!”
 19. 19. (4) Ilaçi për miqësinë e thyer ● Babi ynë interesohet për ne! ● Armiku mund të na tundojë të dorëzohemi! ● “Është një situatë e pashpresë”. ● “Nuk ia vlen fare të përpiqesh. Mirë do bëje edhe të dorëzoheshe”.
 20. 20. (4) Ilaçi për miqësinë e thyer ● “Gjithçka që mund të bësh është të bashkëpunosh me të pashmangshmen”. ● “Gjërat s’mund të jenë kurrë si më parë...”. ● “Ti e ke kaluar ditën e mundësisë tënde me këtë mëkat”. ● “Ti ke kaluar pikën e moskthimit”.
 21. 21. (4) Ilaçi për miqësinë e thyer 1)Asgjë s’mund të na ndajë nga dashuria e Perëndisë (Rom. 8:38-39); ne nuk nxirremi kurrë jashtë prej familjes së Tij për sjellje të keqe (Gjoni 10:28). 2)Bariu i Madh i deleve (Luka 15:4). ● “Cili njeri prej jush, që ka njëqind dele dhe një prej tyre t’i humbasë, nuk i lë të nëntëdhjetë e nëntat në shkretëtirë dhe nuk shkon pas asaj që humbi deri sa ta gjejë?
 22. 22. (4) Ilaçi për miqësinë e thyer ● Cila është rruga e restaurimit? ● Ne fillojmë në pikën ku dolëm jashtë rrugës. ● “Kush i fsheh shkeljet e tij nuk do të ketë mbarësi; por ai që i rrëfen dhe i braktis ato, ka për të fituar mëshirën” (Fja. 28:13). ● Flijimet e Perëndisë janë frymë e thyer; o Perëndi, ti nuk e përçmon zemrën e thyer dhe të penduar.
 23. 23. (4) Ilaçi për miqësinë e thyer ● Kujtohu, pra, se nga ke rënë, pendohu, dhe bëj veprat e para... (Zbulesa 2:5). ● Ne duhet të japim fryte (vepra) në përputhje me pendimin e pohuar (Mateu 3:8). ● Ne duhet të merremi me mëkatin – me rrënjët dhe me degët!
 24. 24. (4) Ilaçi për miqësinë e thyer ● A mund të jemi të sigurt që Ai do të na falë? ● I pabesi le ta lërë rrugën e tij dhe njeriu i padrejtë mendimet e tij, dhe le të kthehet tek Zoti që të ketë dhembshuri për të, tek Perëndia ynë që fal bujarisht (Isa. 55:7). ● Ejani, të kthehemi tek Zoti, sepse ai na ka copëtuar, por do të na shërojë; na ka goditur, por do të na mbështjellë (Osea 6:1).
 25. 25. (5) Përkushtimi për Miqësinë e Pathyer ● Le të mësojmë nga pësimi! ● Le ta kemi krupë mëkatin! ● Mos e trajto me mendjelehtësi shenjtërinë e Tij! ● Mos e merr të mirëqenë hirin e Tij!
 26. 26. (5) Përkushtimi për Miqësinë e Pathyer ● Qëndro në Krishtin! ● Merr vazhdimisht prej burimeve frymërore të disponueshme! ● “Afrohuni te Perëndia dhe ai do t’ju afrohet juve” (Jak. 4:8). ●

×