Bibla rreth punes

Asambleja Biblike
Asambleja BiblikeMedia Center um Asambleja Biblike
SOT - NJË THIRRJE
 Ro 12:1 O vëllezër, po ju bëj
thirrje, nëpërmjet dhembshurisë
së Perëndisë, ta paraqisni trupin
tuaj si fli të gjallë, të shenjtëruar,
të pëlqyer te Perëndia, që është
shërbesa juaj e mënçur.
 Ro 12:2 Dhe mos u konformoni
me këtë botë, por transformohuni
me anë të ripërtëritjes së mendjes
suaj, që të provoni cili është i miri,
i pëlqyeri dhe i përsosuri vullnet i
Perëndisë.
MENTALITETI I GABUAR
 Bota thotë . . .
 S’ka punë!
 Me këtë përqendrim,
menjëherë ke dështuar!
VULLNETI I ZOTIT
 Zan 2:15 Zoti Perëndi e
mori pra njeriun dhe e
futi në kopshtin e
Edenit, me qëllim që ta
punonte dhe ta ruante.
A ËSHTË ZOTI NJË GËNJESHTAR?
 1Thes 4:11 dhe të përpiqeni
me kujdes të jetoni në paqe,
të merreni me gjërat tuaja
dhe të punoni me duart tuaja,
ashtu si ju kemi urdhëruar,
 Mos jini parazitë apo
"endacakë," duke jetuar në
kurriz të të tjerëve.
 Shohim disa pengesa të
mundshme
1. PËRTACIA
 Një mëkat që nuk rrëfehet.
 Poetët shqiptarë kanë folur
shumë për këtë problem
ANDON ZAKO ÇAJUPI
 "Burrat nën hije lozin e
kuvendojnë, pika që s'u bie, se
nga gratë rrojnë".
 'Men play and talk under the
shades, shame on them,
because the women provide for
their living'.
NGA ZONA E ELBASANIT
 Burri në shtëpi, si . . . .
BIBLA FLET MË FORTË
 1Ti 5:8 Por në qoftë se dikush
nuk kujdeset për të vetët, dhe
më tepër për ata të shtëpisë, ai
e ka mohuar besimin dhe është
më i keq se një jobesimtar.
 Konteksti është për të vejat, por
përgjegjësia përfshin gjithë
familjen.
S’KA PUNË? BIBLA THOTË . . .
 Fja 21:25 Dëshirat e përtacit e
vrasin atë, sepse duart e tij nuk
pranojnë të punojnë.
 Përtaci ndahet më dysh midis
lakmisë së tij për pasuri nga njëra
anë dhe vendosmërisë së tij për të
mos e munduar veten e tij për
tjetrin.
 Kjo është rrugë qorre vrasëse!
 Harxhon kohën e tij në një botë
ëndrrash shpresash të
parealizueshme
VARFËRIA LIDHET ME PËRTACI
 Fja 10:4 Kush punon me dorë
përtace varfërohet,
 por dora e njerëzve të zellshëm
të bën të pasurohesh.
LIDHJE ME VARFËRI
 Fja 13:4 Shpirti i përtacit
dëshiron dhe nuk ka asgjë,
 por shpirti i atyre që janë të
kujdesshëm [diligent] do të
kënaqet plotësisht.
JUSTIFIKIME PA FUND
 Fja 15:19 Rruga e përtacit
është si një gardh ferrash,
por shtegu i njerëzve të
drejtë është i sheshtë.
 Rruga e përtacit rrethohet
me çdo lloj vështirësish.
 Gjithmonë ai gjen një
justifikim për të mos bërë
asgjë.
KUSHTE JO TË MIRA?
 Fja 20:4 Përtaci nuk lëron
për shkak të të ftohtit; për
pasojë do të lypë në kohën e
vjeljeve, por nuk do të ketë
asgjë.
 Pastaj – për shkak të xxx
SAJON JUSTIFIKIME
 Fja 22:13 Përtaci thotë: "Jashtë ka
një luan; do të vritem rrugës".
 Nëse përtaci nuk gjen një justifikim
për të mos shkuar në punë, do ta
sajojë një të tillë, pavarësisht se sa
qesharake mund të jetë.
 Këtu ai thotë se ka një
luan … rrugës së qytetit.
 Realiteti është që nuk është gjë
tjetër veçse një mace!
GJUMËDASHËS?
 Fja 19:15 Përtacia të bën
të biesh në një gjumë të
thellë dhe njeriu i plogët
[idle] do të vuajë nga uria.
 Përtacia është si një
drogë që të bën të biesh
në një gjumë të thellë.
MBETET ME PUNË TË ULËT
 Fja 12:24 Dora e njeriut të
kujdeshëm do të sundojë, por
dora e përtacëve do t’i
nënshtrohet punës së
detyrueshme.
 P.sh. Shkel ligjin dhe pastaj në
burg
THËNIE SHQIPTARE
 Dembeli është nëna e të gjithë
veseve. VERI
 Kush s'punon, dheut i rëndon. JUG
 Mos rri si nusja në dasëm. JUG
 Puna e rinisë, jorgan i pleqërisë.
TIRANË
 Ai që përton sot, pendohet mot.
VLORË
2. “S’KA PUNË” LIDHET ME JOBESNIKËRI
 A ka mundësi që përpara ai
nuk ka qenë besnik në punë?
 Prandaj, nami i tij është
përhapur dhe punëdhënësi
nuk ka interes për ta marrë
në punë.
PËRTACI DHE JOBESNIKËRI
 Fja 18:9 Edhe ai që është
përtac në punën e tij është
vëlla i planprishësit.
 Dembeli apo përtaci ka shumë
gjëra të përbashkëta me
plëngprishësin; që të dy
shkaktojnë shkretim apo
shkatërrim.
PËR SHEMBULL - VJEDHJE
 Ef 4:28 Ai që vidhte, le të
mos vjedhë më, por më
tepër të mundohet duke
bërë ndonjë punë të mirë
me duart e veta, që të ketë
t’i japë diçka atij që ka
nevojë.
 Mashtrime dhe falsifikime
 Sjellje e keqe
 Përtaci
THIRRJA E FORTË SOT!
 Mirë po, por
 Gjithë përgjegjësi nuk bie
mbi qeverinë.
 Kapitalizmi ka ardhur
 Ji një punëtor që një
punëdhënës ka dëshirë
të marrë në punë!
 8 ore pune dhe jo 8 ore
ne pune
BILLY GRAHAM THA
 Ndërsa ne jemi pa punë,
Perëndia na pret për të bërë një
punë me kohë të plotë për të
gjetur një punë.
 Duke kërkuar me zell punë fitoni
një avantazh të madh mbi ata të
cilët janë duke pritur për dikë që
do të vijnë për ta marrë në
punë.
 Jo kjo . . . Selfie!
VARGU I DOMOSDOSHËM
 Fja 14:23 Në çdo mundim
ka një fitim,
 S’ka punë? Atëherë fillo me
diçka, madje një punë të
ulët
 Vargu mbaron kështu
 por fjalët e kota çojnë
vetëm në varfëri.
JI BESNIK DHE I ZELLSHËM
 Fja 22:29 A ke parë një njeri të
papërtueshëm në punën e tij? Ai
do të paraqitet në prani të
mbretit dhe nuk do të qëndrojë
para njerëzve të humbur.
 Një njeri i papërtueshëm në
punën e tij do të lartësohet në
një pozitë të ndershme.
3. BESIM TEK QEVERIA OSE IMIGRIM?
 Ru 1:1 Në kohën kur qeverisnin
gjyqtarët, vendin e pllakosi zia,
dhe një njeri nga Betlemi i Judës
shkoi të banojë në vendin e
Moabit me gjithë gruan dhe dy
bijtë e tij.
 Pastaj çfarë ndodhi?
 Me ata që qëndruan në Betlemin?
 Me Elimelekun?
KU ËSHTË PERËNDIA KUR THE . . .?
 S’ka punë!
 E ke lënë jashtë Zotin!
 Ku është besimi?
KI BESIM TEK ZOTI
 Fja 3:5 Ki besim tek Zoti me
gjithë zemër dhe mos u
mbështet në gjykimin tënd;
 Fja 3:6 pranoje në të gjitha
rrugët e tua, dhe ai do të
drejtojë shtigjet e tua.
MENTALITETI I GABUAR
 “Po pres një punë që
ka një kontratë 5
vjeçare, që ka lidhje
me diplomë, që hap
rrugën e karrierës, që
ka . . . “
 Mt 6:11 Bukën tonë të
përditshme na e jep
sot.
RËNDËSIA E LUTJES
 Fil 4:6 Mos u shqetësoni për
asgjë,
 por, në çdo gjë, ia parashtroni
kërkesat tuaja Perëndisë me
anë lutjesh
 dhe përgjërimesh,
 me falënderim.
BËJ NJË PROGRAM
 Fja 16:3 Besoja Zotit veprimet
e tua dhe planet e tua do të
realizohen.
 Lutu dhe përpiqu me zell
 Fja 16:9 Zemra e njeriut
programon rrugën e tij, por
Zoti drejton hapat e tij.
 POR ka një gjë për të cilën
nuk mund të punosh!
Bibla rreth punes
Bibla rreth punes
1 von 32

Recomendados

Larg perendise von
Larg perendiseLarg perendise
Larg perendiseAsambleja Biblike
327 views26 Folien
Luka8a - Gratë që i shërbenin Jezusit von
Luka8a - Gratë që i shërbenin JezusitLuka8a - Gratë që i shërbenin Jezusit
Luka8a - Gratë që i shërbenin JezusitAsambleja Biblike
251 views23 Folien
Të paracaktuar për jetën e përjetshme? Si të ndajmë drejt fjalën e së vërtetës? von
Të paracaktuar për jetën e përjetshme? Si të ndajmë drejt fjalën e së vërtetës?Të paracaktuar për jetën e përjetshme? Si të ndajmë drejt fjalën e së vërtetës?
Të paracaktuar për jetën e përjetshme? Si të ndajmë drejt fjalën e së vërtetës?Asambleja Biblike
622 views32 Folien
Psalmi 40 - Misherimi i Mesias von
Psalmi 40 - Misherimi i MesiasPsalmi 40 - Misherimi i Mesias
Psalmi 40 - Misherimi i MesiasAsambleja Biblike
323 views17 Folien
Josia - Një zemër e mallëngjyer von
Josia - Një zemër e mallëngjyerJosia - Një zemër e mallëngjyer
Josia - Një zemër e mallëngjyerAsambleja Biblike
306 views25 Folien
Marta dhe Maria von
Marta dhe MariaMarta dhe Maria
Marta dhe MariaAsambleja Biblike
569 views26 Folien

Más contenido relacionado

Was ist angesagt?

HISTORIA E TIJ - Krishti në Psalmet von
HISTORIA E TIJ - Krishti në PsalmetHISTORIA E TIJ - Krishti në Psalmet
HISTORIA E TIJ - Krishti në PsalmetAsambleja Biblike
430 views19 Folien
DY NATYRAT E BESIMTARIT von
DY NATYRAT E BESIMTARITDY NATYRAT E BESIMTARIT
DY NATYRAT E BESIMTARITAsambleja Biblike
390 views16 Folien
Ardhja e Krishtit (Luka12c) von
Ardhja e Krishtit (Luka12c)Ardhja e Krishtit (Luka12c)
Ardhja e Krishtit (Luka12c)Asambleja Biblike
470 views21 Folien
CFARE MESON BIBLA PER MARTESEN? von
CFARE MESON BIBLA PER MARTESEN?CFARE MESON BIBLA PER MARTESEN?
CFARE MESON BIBLA PER MARTESEN?Asambleja Biblike
2.8K views29 Folien
DUNTITË FRYMËRORE - Kisha sipas Dhiatës së Re von
DUNTITË FRYMËRORE - Kisha sipas Dhiatës së ReDUNTITË FRYMËRORE - Kisha sipas Dhiatës së Re
DUNTITË FRYMËRORE - Kisha sipas Dhiatës së ReAsambleja Biblike
222 views20 Folien
TË JESH NJË SHËRBËTOR - Lluka 22b von
TË JESH NJË SHËRBËTOR - Lluka 22bTË JESH NJË SHËRBËTOR - Lluka 22b
TË JESH NJË SHËRBËTOR - Lluka 22bAsambleja Biblike
268 views29 Folien

Was ist angesagt?(18)

DUNTITË FRYMËRORE - Kisha sipas Dhiatës së Re von Asambleja Biblike
DUNTITË FRYMËRORE - Kisha sipas Dhiatës së ReDUNTITË FRYMËRORE - Kisha sipas Dhiatës së Re
DUNTITË FRYMËRORE - Kisha sipas Dhiatës së Re
Asambleja Biblike222 views
Ungjillëzimi - Pjesa 3 (Kisha sipas Dhiatës së Re) von Asambleja Biblike
Ungjillëzimi - Pjesa 3 (Kisha sipas Dhiatës së Re)Ungjillëzimi - Pjesa 3 (Kisha sipas Dhiatës së Re)
Ungjillëzimi - Pjesa 3 (Kisha sipas Dhiatës së Re)
Asambleja Biblike204 views
Shenjtëri dhe disiplinë (Kisha sipas Dhiatës së Re) von Asambleja Biblike
Shenjtëri dhe disiplinë (Kisha sipas Dhiatës së Re)Shenjtëri dhe disiplinë (Kisha sipas Dhiatës së Re)
Shenjtëri dhe disiplinë (Kisha sipas Dhiatës së Re)
Asambleja Biblike291 views
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 84 ( 19 Shtator 2019) von VatraBiblike
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 84 ( 19 Shtator 2019)Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 84 ( 19 Shtator 2019)
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 84 ( 19 Shtator 2019)
VatraBiblike23 views
ZGJIDHNI SOT KUJT DONI T'I SHËRBENI - Zbulesa 14 von Asambleja Biblike
ZGJIDHNI SOT KUJT DONI T'I SHËRBENI - Zbulesa 14ZGJIDHNI SOT KUJT DONI T'I SHËRBENI - Zbulesa 14
ZGJIDHNI SOT KUJT DONI T'I SHËRBENI - Zbulesa 14
Asambleja Biblike388 views
6 pika te domosdoshme per te patur doktrine te shendoshe von Asambleja Biblike
6 pika te domosdoshme per te patur doktrine te shendoshe6 pika te domosdoshme per te patur doktrine te shendoshe
6 pika te domosdoshme per te patur doktrine te shendoshe
Asambleja Biblike456 views
DY MBRETËRI - Në cilën bën pjesë ti? (Zbulesa 18) von Asambleja Biblike
DY MBRETËRI - Në cilën bën pjesë ti? (Zbulesa 18)DY MBRETËRI - Në cilën bën pjesë ti? (Zbulesa 18)
DY MBRETËRI - Në cilën bën pjesë ti? (Zbulesa 18)
Asambleja Biblike430 views

Más de Asambleja Biblike

E TERE KESHILLA E PERENDISE von
E TERE KESHILLA E PERENDISEE TERE KESHILLA E PERENDISE
E TERE KESHILLA E PERENDISEAsambleja Biblike
544 views19 Folien
Si t'i mundim tundimet von
Si t'i mundim tundimetSi t'i mundim tundimet
Si t'i mundim tundimetAsambleja Biblike
780 views32 Folien
4 SHENJA TE THATESIRES FRYMERORE (L. Roko) von
4 SHENJA TE THATESIRES FRYMERORE (L. Roko)4 SHENJA TE THATESIRES FRYMERORE (L. Roko)
4 SHENJA TE THATESIRES FRYMERORE (L. Roko)Asambleja Biblike
401 views7 Folien
Jeta e kishës von
Jeta e kishësJeta e kishës
Jeta e kishësAsambleja Biblike
410 views22 Folien
POHUES dhe ZOTERUES te JETES SE PERJETSHME von
POHUES dhe ZOTERUES te JETES SE PERJETSHMEPOHUES dhe ZOTERUES te JETES SE PERJETSHME
POHUES dhe ZOTERUES te JETES SE PERJETSHMEAsambleja Biblike
467 views51 Folien
TE VARROSUR NE PAGEZIM von
TE VARROSUR NE PAGEZIMTE VARROSUR NE PAGEZIM
TE VARROSUR NE PAGEZIMAsambleja Biblike
484 views22 Folien

Más de Asambleja Biblike(19)

4 SHENJA TE THATESIRES FRYMERORE (L. Roko) von Asambleja Biblike
4 SHENJA TE THATESIRES FRYMERORE (L. Roko)4 SHENJA TE THATESIRES FRYMERORE (L. Roko)
4 SHENJA TE THATESIRES FRYMERORE (L. Roko)
Asambleja Biblike401 views
POHUES dhe ZOTERUES te JETES SE PERJETSHME von Asambleja Biblike
POHUES dhe ZOTERUES te JETES SE PERJETSHMEPOHUES dhe ZOTERUES te JETES SE PERJETSHME
POHUES dhe ZOTERUES te JETES SE PERJETSHME
Asambleja Biblike467 views
Përmbledhja e Personit të Krishtit, Pjesa 2 von Asambleja Biblike
Përmbledhja e Personit të Krishtit, Pjesa 2Përmbledhja e Personit të Krishtit, Pjesa 2
Përmbledhja e Personit të Krishtit, Pjesa 2
Asambleja Biblike528 views
Mos e lër pas dore këtë shpëtim kaq të madh! von Asambleja Biblike
Mos e lër pas dore këtë shpëtim kaq të madh!Mos e lër pas dore këtë shpëtim kaq të madh!
Mos e lër pas dore këtë shpëtim kaq të madh!
Asambleja Biblike685 views
Kujdes nga ajo lëvizje që njihet si kisha organike von Asambleja Biblike
Kujdes nga ajo lëvizje që njihet si kisha organikeKujdes nga ajo lëvizje që njihet si kisha organike
Kujdes nga ajo lëvizje që njihet si kisha organike
Asambleja Biblike315 views
Fjala jote është e vërteta -- PDK Mësimi 1 von Asambleja Biblike
Fjala jote është e vërteta -- PDK Mësimi 1Fjala jote është e vërteta -- PDK Mësimi 1
Fjala jote është e vërteta -- PDK Mësimi 1
Asambleja Biblike923 views
Çeshtje themelore, te rendesishme dhe joesenciale von Asambleja Biblike
Çeshtje themelore, te rendesishme dhe joesencialeÇeshtje themelore, te rendesishme dhe joesenciale
Çeshtje themelore, te rendesishme dhe joesenciale
Asambleja Biblike329 views

Bibla rreth punes

 • 1. SOT - NJË THIRRJE  Ro 12:1 O vëllezër, po ju bëj thirrje, nëpërmjet dhembshurisë së Perëndisë, ta paraqisni trupin tuaj si fli të gjallë, të shenjtëruar, të pëlqyer te Perëndia, që është shërbesa juaj e mënçur.  Ro 12:2 Dhe mos u konformoni me këtë botë, por transformohuni me anë të ripërtëritjes së mendjes suaj, që të provoni cili është i miri, i pëlqyeri dhe i përsosuri vullnet i Perëndisë.
 • 2. MENTALITETI I GABUAR  Bota thotë . . .  S’ka punë!  Me këtë përqendrim, menjëherë ke dështuar!
 • 3. VULLNETI I ZOTIT  Zan 2:15 Zoti Perëndi e mori pra njeriun dhe e futi në kopshtin e Edenit, me qëllim që ta punonte dhe ta ruante.
 • 4. A ËSHTË ZOTI NJË GËNJESHTAR?  1Thes 4:11 dhe të përpiqeni me kujdes të jetoni në paqe, të merreni me gjërat tuaja dhe të punoni me duart tuaja, ashtu si ju kemi urdhëruar,  Mos jini parazitë apo "endacakë," duke jetuar në kurriz të të tjerëve.  Shohim disa pengesa të mundshme
 • 5. 1. PËRTACIA  Një mëkat që nuk rrëfehet.  Poetët shqiptarë kanë folur shumë për këtë problem
 • 6. ANDON ZAKO ÇAJUPI  "Burrat nën hije lozin e kuvendojnë, pika që s'u bie, se nga gratë rrojnë".  'Men play and talk under the shades, shame on them, because the women provide for their living'.
 • 7. NGA ZONA E ELBASANIT  Burri në shtëpi, si . . . .
 • 8. BIBLA FLET MË FORTË  1Ti 5:8 Por në qoftë se dikush nuk kujdeset për të vetët, dhe më tepër për ata të shtëpisë, ai e ka mohuar besimin dhe është më i keq se një jobesimtar.  Konteksti është për të vejat, por përgjegjësia përfshin gjithë familjen.
 • 9. S’KA PUNË? BIBLA THOTË . . .  Fja 21:25 Dëshirat e përtacit e vrasin atë, sepse duart e tij nuk pranojnë të punojnë.  Përtaci ndahet më dysh midis lakmisë së tij për pasuri nga njëra anë dhe vendosmërisë së tij për të mos e munduar veten e tij për tjetrin.  Kjo është rrugë qorre vrasëse!  Harxhon kohën e tij në një botë ëndrrash shpresash të parealizueshme
 • 10. VARFËRIA LIDHET ME PËRTACI  Fja 10:4 Kush punon me dorë përtace varfërohet,  por dora e njerëzve të zellshëm të bën të pasurohesh.
 • 11. LIDHJE ME VARFËRI  Fja 13:4 Shpirti i përtacit dëshiron dhe nuk ka asgjë,  por shpirti i atyre që janë të kujdesshëm [diligent] do të kënaqet plotësisht.
 • 12. JUSTIFIKIME PA FUND  Fja 15:19 Rruga e përtacit është si një gardh ferrash, por shtegu i njerëzve të drejtë është i sheshtë.  Rruga e përtacit rrethohet me çdo lloj vështirësish.  Gjithmonë ai gjen një justifikim për të mos bërë asgjë.
 • 13. KUSHTE JO TË MIRA?  Fja 20:4 Përtaci nuk lëron për shkak të të ftohtit; për pasojë do të lypë në kohën e vjeljeve, por nuk do të ketë asgjë.  Pastaj – për shkak të xxx
 • 14. SAJON JUSTIFIKIME  Fja 22:13 Përtaci thotë: "Jashtë ka një luan; do të vritem rrugës".  Nëse përtaci nuk gjen një justifikim për të mos shkuar në punë, do ta sajojë një të tillë, pavarësisht se sa qesharake mund të jetë.  Këtu ai thotë se ka një luan … rrugës së qytetit.  Realiteti është që nuk është gjë tjetër veçse një mace!
 • 15. GJUMËDASHËS?  Fja 19:15 Përtacia të bën të biesh në një gjumë të thellë dhe njeriu i plogët [idle] do të vuajë nga uria.  Përtacia është si një drogë që të bën të biesh në një gjumë të thellë.
 • 16. MBETET ME PUNË TË ULËT  Fja 12:24 Dora e njeriut të kujdeshëm do të sundojë, por dora e përtacëve do t’i nënshtrohet punës së detyrueshme.  P.sh. Shkel ligjin dhe pastaj në burg
 • 17. THËNIE SHQIPTARE  Dembeli është nëna e të gjithë veseve. VERI  Kush s'punon, dheut i rëndon. JUG  Mos rri si nusja në dasëm. JUG  Puna e rinisë, jorgan i pleqërisë. TIRANË  Ai që përton sot, pendohet mot. VLORË
 • 18. 2. “S’KA PUNË” LIDHET ME JOBESNIKËRI  A ka mundësi që përpara ai nuk ka qenë besnik në punë?  Prandaj, nami i tij është përhapur dhe punëdhënësi nuk ka interes për ta marrë në punë.
 • 19. PËRTACI DHE JOBESNIKËRI  Fja 18:9 Edhe ai që është përtac në punën e tij është vëlla i planprishësit.  Dembeli apo përtaci ka shumë gjëra të përbashkëta me plëngprishësin; që të dy shkaktojnë shkretim apo shkatërrim.
 • 20. PËR SHEMBULL - VJEDHJE  Ef 4:28 Ai që vidhte, le të mos vjedhë më, por më tepër të mundohet duke bërë ndonjë punë të mirë me duart e veta, që të ketë t’i japë diçka atij që ka nevojë.  Mashtrime dhe falsifikime  Sjellje e keqe  Përtaci
 • 21. THIRRJA E FORTË SOT!  Mirë po, por  Gjithë përgjegjësi nuk bie mbi qeverinë.  Kapitalizmi ka ardhur  Ji një punëtor që një punëdhënës ka dëshirë të marrë në punë!  8 ore pune dhe jo 8 ore ne pune
 • 22. BILLY GRAHAM THA  Ndërsa ne jemi pa punë, Perëndia na pret për të bërë një punë me kohë të plotë për të gjetur një punë.  Duke kërkuar me zell punë fitoni një avantazh të madh mbi ata të cilët janë duke pritur për dikë që do të vijnë për ta marrë në punë.  Jo kjo . . . Selfie!
 • 23. VARGU I DOMOSDOSHËM  Fja 14:23 Në çdo mundim ka një fitim,  S’ka punë? Atëherë fillo me diçka, madje një punë të ulët  Vargu mbaron kështu  por fjalët e kota çojnë vetëm në varfëri.
 • 24. JI BESNIK DHE I ZELLSHËM  Fja 22:29 A ke parë një njeri të papërtueshëm në punën e tij? Ai do të paraqitet në prani të mbretit dhe nuk do të qëndrojë para njerëzve të humbur.  Një njeri i papërtueshëm në punën e tij do të lartësohet në një pozitë të ndershme.
 • 25. 3. BESIM TEK QEVERIA OSE IMIGRIM?  Ru 1:1 Në kohën kur qeverisnin gjyqtarët, vendin e pllakosi zia, dhe një njeri nga Betlemi i Judës shkoi të banojë në vendin e Moabit me gjithë gruan dhe dy bijtë e tij.  Pastaj çfarë ndodhi?  Me ata që qëndruan në Betlemin?  Me Elimelekun?
 • 26. KU ËSHTË PERËNDIA KUR THE . . .?  S’ka punë!  E ke lënë jashtë Zotin!  Ku është besimi?
 • 27. KI BESIM TEK ZOTI  Fja 3:5 Ki besim tek Zoti me gjithë zemër dhe mos u mbështet në gjykimin tënd;  Fja 3:6 pranoje në të gjitha rrugët e tua, dhe ai do të drejtojë shtigjet e tua.
 • 28. MENTALITETI I GABUAR  “Po pres një punë që ka një kontratë 5 vjeçare, që ka lidhje me diplomë, që hap rrugën e karrierës, që ka . . . “  Mt 6:11 Bukën tonë të përditshme na e jep sot.
 • 29. RËNDËSIA E LUTJES  Fil 4:6 Mos u shqetësoni për asgjë,  por, në çdo gjë, ia parashtroni kërkesat tuaja Perëndisë me anë lutjesh  dhe përgjërimesh,  me falënderim.
 • 30. BËJ NJË PROGRAM  Fja 16:3 Besoja Zotit veprimet e tua dhe planet e tua do të realizohen.  Lutu dhe përpiqu me zell  Fja 16:9 Zemra e njeriut programon rrugën e tij, por Zoti drejton hapat e tij.  POR ka një gjë për të cilën nuk mund të punosh!