Diese Präsentation wurde erfolgreich gemeldet.
Wir verwenden Ihre LinkedIn Profilangaben und Informationen zu Ihren Aktivitäten, um Anzeigen zu personalisieren und Ihnen relevantere Inhalte anzuzeigen. Sie können Ihre Anzeigeneinstellungen jederzeit ändern.
De ce 2Parale

2Parale este prima platforma de marketing afiliat din Romania.

    Indeplinim visul dintotdeauna din pu...
1. Creeaza-ti cont
Pentru a profita de avantajele marketingului afiliat, creeaza-ti cont in 2Parale. E simplu!
Inainte, as...
Titlul link-ului este numele produsului/serviciului promovat, iar in campul url trebuie sa
introduci pagina unde se afla p...
Bannere
Un banner in 2Parale poate fi de tip imagine sau flash. Pentru bannerele flash, acestea
trebuie sa suporte optiune...
Fiecare creatie ar trebui sa fie in formatele standard pentru a acoperi nevoile a cat mai multi
afiliati: 300x250, 728x90,...
Feed-ul cu produse
Feed-ul cu produse este un fisier in format CSV sau XML care contine produsele de pe site, precum si
de...
Pasii de adaugare a unui feed de produse in platforma sunt urmatorii:

  1. In partea de jos din pagina Unelte se da clic...
4. Se opteaza pentru a adauga mai multe produse odata.
  5. Se specifica adresa feed-ului sau se adauga de la o adres...
4. Acceptarea comisioanelor
Din tabul Comisioane se pot vedea toate conversiile realizate. Comisioanele se aproba doar
dup...
Raportul Top Afiliati/Comisioane iti ofera posibilitatea de a vedea ce afiliati au generat cele
mai multe comisioane. Astf...
6. Cum platesti afiliatii
Noi asiguram serviciul de calcul, facturare, incasare si plata a comisioanelor datorate de tine
...
8. Comunica
Succesul in marketingul afiliat depinde in multe situatii de relatia afiliat-advertiser, de
comunicarea dintre...
Ghidul advertiserului 2Parale
Nächste SlideShare
Wird geladen in …5
×

Ghidul advertiserului 2Parale

8.504 Aufrufe

Veröffentlicht am

Fa-ti cont in 2Parale si platesti doar pentru rezultate. Am creat acest ghid care sa iti indrume primii pasi in marketingul afiliat.

Veröffentlicht in: Technologie, Business
 • Login to see the comments

Ghidul advertiserului 2Parale

 1. 1. De ce 2Parale 2Parale este prima platforma de marketing afiliat din Romania. Indeplinim visul dintotdeauna din publicitate: platesti doar pentru rezultate. Marketing bazat pe performanta: iti promovezi produsele la costurile direct proportionale cu rezultatele(vanzari sau alte actiuni de marketing masurabile). Ai acces la mii de site-uri si bloguri care te pot promova si genera vanzari. Beneficiezi de o platforma performanta, cu un sistem avansat si precis de urmarire a rezultatelor campaniilor. Plus statistici in timp real. Pentru a permite tuturor sa profite de avantajele 2Parale, am creat acest ghid care sa iti indrume primii pasi in marketingul afiliat. Urmeaza pasii si sporeste-ti vanzarile. Spor la conversii!
 2. 2. 1. Creeaza-ti cont Pentru a profita de avantajele marketingului afiliat, creeaza-ti cont in 2Parale. E simplu! Inainte, asigura-te ca indeplinesti conditiile de aderare la reteaua de advertiseri 2Parale. Citeste cu atentie si care sunt costurile folosirii platformei, totul e public si transparent pe www.2parale.ro. Odata acceptat in retea, ai acces la mii de site-uri si bloguri care iti pot promova produsele/serviciile si majora vanzarile. E momentul sa trecem rapid la rezolvarea chestiunilor contractuale. Cu cat le finalizam mai repede, cu atat poti beneficia mai devreme de avantajele platformei. 2. Incarca instrumentele de promovare Platforma 2Parale permite advertiserilor sa incarce o serie de instrumente pe care afiliatii le pot folosi pentru a genera vanzari. In momentul de fata, aceste instrumente sunt: link-uri text, reclame text, bannere, feed-uri de produse si widget-uri. Pentru a adauga un instrument trebuie sa te logezi in contul tau de advertiser si sa accesezi pagina Unelte. Link-ul text Este folosit in general de persoane care fac recenzi ale unor produse. Este recomandat sa ai link-uri text pentru produsele care se vand cel mai bine, precum si pentru categoriile de produse de pe site-ul promovat.
 3. 3. Titlul link-ului este numele produsului/serviciului promovat, iar in campul url trebuie sa introduci pagina unde se afla produsul. Desi este optionala, iti recomandam sa introduci si categoria produsului, deoarece te va ajuta sa analize performanta mai usor cand vei avea mai multe link-uri si le vei filtra dupa categorie. Deep Link se refera la “adancimea” link-ului. Daca te referi la un produs sau o categorie poti bifa nu, iar daca link-ul este un produs si site-ul contine mai multe produse poti bifa da. Indrumarile sunt foarte utile unui afiliat pentru a afla mai multe despre produsul promovat. Poti adauga o descriere mai ampla a produsului pe care afiliatul sa o poata folosi sau chiar statistici despre vanzarile acelui produs. Campul Update se refera la metoda de actualizare a instrumentului: manual sau automat. Daca iti actualizezi uneltele automat, vei avea un fisier cu toate link-urile text la o anumita adresa de pe site la care afiliatii vor avea acces. Reclama text Reclamele text sunt folosite de afiliatii care foloseste ca metoda de promovare sistemul PayPerClick. Un exemplu este Google Adwords. In general afiliatii care folosesc aceasta metoda de promovare isi creeaza singuri reclamele text, insa este recomandat sa ai exemple cu promotiile curente sau produsele care se vand cel mai bine.
 4. 4. Bannere Un banner in 2Parale poate fi de tip imagine sau flash. Pentru bannerele flash, acestea trebuie sa suporte optiunea clickTAG si sa atribui acestui argument adresa destinatie a bannerului.
 5. 5. Fiecare creatie ar trebui sa fie in formatele standard pentru a acoperi nevoile a cat mai multi afiliati: 300x250, 728x90, 160x600, 468x90 si 125x125. Incercati sa nu folositi adresa url sau numarul de telefon in bannere, deoarece unii afiliati nu le vor promova. Bannerele trebuie sa fie cat mai creative, sa inspire incredere si sa trimita vizitatorii catre o pagina unde se afla ceea ce promite reclama. RECOMANDARI Metode prin care se poate majora rata de click a unui banner: Oferta pe o anumita perioada Cadou bonus sau discount la un minim de cumparaturi. “10% Discount pentru comenzile de minim 300 RON” Discount vizibil in banner Banner animat. Nu folosi mai mult de 2-3 frame-uri. Pastreaza pe ultimul frame ce este cel mai important: reducerea, mesajul Call To Action etc. Foloseste mesaje de tip Call To Action: “Afla Acum!”, “Incearca Si Tu!”, “Convinge-te!”, “Comanda Acum!”, etc. Foloseste in banner cuvinte de genul “Gratuit”, “Reducere”, “Super Reducere”, “Discount”, etc. Foloseste intrebari in bannere: “Cu ce te imbraci diseara la party?”, “Iti plac rochiile?”, “Iti plac posetele?”, “Esti party addicted?” etc. Raspunsul intrebarii trebuie sa se regaseasca pe pagina destinatie prin produsul promovat. Daca promovezi o categorie de produse in banner, trimite catre categoria din site. SCHIMBA BANNERELE Daca preferi sa afisezi produsul in banner, PERIODIC! actualizeaza-le cu cele numarul de produse din banner trebuie mai noi promotii si sa fie corelat de vizibilitatea acestor oferte de pe site. produse in pagina de destinatie. Produsele promovate trebuie sa sara in ochi fara a da scroll in josul paginii. Nu trimite toate bannerele catre pagina principala Trimite bannere catre pagini relevante. Oferta, promotia, discount-ul, produsul sau orice promovezi in banner trebuie sa apara pe pagina destinatie si sa fie usor de gasit, foarte vizibil, astfel incat vizitatorul sa nu caute prea mult timp produsul de pe banner Mesajul din banner sa fie scurt. Vizitatorii trebuie sa fie motivati si atrasi de ceea ce vad in banner inca de la prima privire.
 6. 6. Feed-ul cu produse Feed-ul cu produse este un fisier in format CSV sau XML care contine produsele de pe site, precum si detalii despre aceste produse, cum ar fi: descriere produs, pret produs, imagine produs etc. Avantajul major al folosirii feed-ului cu produse este acela ca un afiliat are acces la produse si la modificarile acestora fara ca el sa verifice site-ul advertiserului. Astfel, un afiliat isi poate crea un magazin online cu reduceri in care foloseste feed-uri cu produse din 2Parale, iar daca unul din advertiseri modifica orice atribut al produsului (pret, descriere) sau chiar sterge un produs, aceste modificari se fac automat pe site-ul afiliatului. Feed-ul este generat de echipa de development care lucreaza la site-ul advertiser-ului. Acest feed trebuie sa se afle la o adresa pe site-ul advertiser-ului si trebuie sa se actualizeze automat ori de cate ori s-a facut o modificare la un produs. Spre exemplu, daca administratorul site-ului sterge un produs, acest feed ar trebui sa se modifice si produsul sa dispara; daca se adauga zece produse noi, feed-ul trebuie sa se actualizeze automat si sa adauge acele articole; daca administratorul site-ului modifica pretul unui produs si il pune la oferta, acel fisier trebuie sa actualizeze automat aceasta modificare etc.
 7. 7. Pasii de adaugare a unui feed de produse in platforma sunt urmatorii: 1. In partea de jos din pagina Unelte se da click pe adaugarea unui produs sau formular. 2. Se selecteaza tipul magazin. 3. Se specifica numele feed-ului si o descriere utila afiliatilor.
 8. 8. 4. Se opteaza pentru a adauga mai multe produse odata. 5. Se specifica adresa feed-ului sau se adauga de la o adresa locala. Diferenta este ca feed-ul aflat la o adresa specifica poate fi actualizat automat si nu trebuie adaugat manual ori de cate ori se face o modificare. 3. Termenii si conditiile de acceptare a unui afiliat Odate urcate instrumentele, trebuie sa stabilesti o politica de termeni si conditii pentru fiecare campanie creata in 2Parale. Orice afiliat care va aplica la campania ta va trebui sa fie de acord cu acestia. In termeni si conditii trebuie specificata orice restrictie pe care o are afiliatul atunci cand promoveaza site-ul si produsele tale. Spre exemplu, le poti impune sa nu foloseasca Google Adwords ca metoda de promovare sau anumite cheie in acest sistem. Foloseste un limbaj simplu si clar. Daca un comision a fost generat printr-o metoda care nu respecta termenii si conditiile, acesta poate fi respins. In plus, poti scoate un afiliat din campanie daca ulterior nu respecta termenii si conditiile. Apoi, creeaza o descriere convingatoare campaniei tale din 2Parale si noi ne ocupam de setarea campaniei. Descrierea campaniei se adreseaza afiliatilor din sistem, trebuie conceputa pentru a ii atrage si convinge sa aplice la programul tau de afiliere. Fii convingator, evidentiaza avantajele campaniei tale si ajuta-I cu informatii relevante despre profilul publicului si obiceiurile de cumparare. Sunt informatii pretioase in optimizarea campaniilor.
 9. 9. 4. Acceptarea comisioanelor Din tabul Comisioane se pot vedea toate conversiile realizate. Comisioanele se aproba doar dupa ce comanda a fost finalizata in totalitate, iar advertiserul a fost platit de catre clientul adus de afiliat. Un comision aprobat nu mai poate fi respins. Pentru vanzarile care nu au fost finalizate (clientul nu a ridicat coletul, produsul nu mai exista pe stoc etc.) comisioanele vor fi respinse de catre advertiser. Este recomandat sa se introduca motivul. 5. Foloseste statisticile din 2Parale Platforma 2Parale iti ofera statistici in timp real despre performantele din campania ta, utile pentru a optimiza vanzarile. Statisticile te ajuta sa intelegi mai bine: Calitatea traficului trimis de afiliati. Afiliatii care iti aduc cele mai multe conversii. Uneltele care iti aduc cele mai multe conversii.
 10. 10. Raportul Top Afiliati/Comisioane iti ofera posibilitatea de a vedea ce afiliati au generat cele mai multe comisioane. Astfel, vei putea analiza site-urile care au cea mai mare rata de conversie. Este recomandat sa analizezi acest raport periodic si sa tii legatura cu afiliatii care se implica cel mai mult in campanie. Scopul vostru comun e sa vindeti cat mai mult, interesul exista de ambele parti. Raportul Top Afiliati/Click-uri afiseaza afiliatii in functie de traficul trimis. Traficul mare nu inseamna conversii/comisioane multe. Este posibil ca afiliatii care apar in Top Afiliati/Comisioane sa nu apara in Top Afiliati/Click-uri. Este recomandat sa analizezi site-urile afiliatilor care trimit un trafic mare, dar care TUTORIALE VIDEO! nu genereaza conversii. Astfel, se pot contacta Intra pe youtube.com/2parale si afiliatii care trimit multi vizitatori pentru afla mai multe despre a intelege mai bine de ce nu se realizeaza conversii. folosirea statisticilor O modalitate de crestere a vanzarilor celor care trimit trafic mare este personalizarea bannerelor in functie de cititorii acelui site. Raportul Top Afiliati/Actiuni se adreseaza advertiserilor care au (si) conversii de tip lead/actiune. Din acest raport se analizeaza afiliatii care au generat cele mai multe actiuni. Inscrieri Afiliati este un raport care afiseaza numarul de afiliati inscrisi in perioada selectata.
 11. 11. 6. Cum platesti afiliatii Noi asiguram serviciul de calcul, facturare, incasare si plata a comisioanelor datorate de tine afiliatilor. Tu te poti concentra pe cresterea vanzarilor. La inceputul fiecarei luni, pana pe data de 5, pe baza comisioanelor aprobate de tine, 2Parale iti va elibera o factura continand totalul comisioanelor aprobate de tine pentru afiliati, plus comisionul 2Parale aferent. Factura trebuie platita in termen de 5 zile de la data primirii ei. Trebuie sa ne asiguram astfel ca pana pe data de 15, cand vom plati afiliatii, banii sunt in cont si vor ajunge la ei. Afiliatii sunt platiti apoi intre 15 si 20 ale lunii pe baza sumelor incasate de la advertiseri. Neplata la timp a facturii va atrage anuntarea tuturor afiliatilor din campania respectiva si suspendarea ei in termen de 7 zile. Activarea campaniei se va face doar dupa ce factura va fi platita. Poti vedea in orice moment din platforma ce comisioane ai de platit afiliatilor, in functie de comisioanele aprobate. Mai multe comisioane inseamna mai multe vanzari pentru tine ! 7. Optimizeaza, creste performantele Uneltele trebuie sa fie actualizate cu ofertele de pe site. Este foarte important ca o promotie de pe site-ul advertiserului sa apara si in 2Parale (prin banner, reclama text etc) pentru ca afiliatii sa o poata prelua si promova. Crearea de rapoarte saptamanale din 2Parale te ajuta sa intelegi mai bine performanta afiliatilor din 2Parale. Poti poate afla foarte usor ce afiliat iti trimite cel mai mare trafic, cine iti aduce cele mai multe conversii, daca au existat fluctuatii in trafic/conversii de la o saptamana la alta, daca numarul de inscrisi in campanie este in crestere sau in scadere, ce unelte au cea mai buna rata de conversie. Poti invata impreuna cu afiliatul ce este profitabil si ce este neprofitabil, ce unelte trebuie schimbate, ce produse convertesc cel mai bine etc. Statisticile din platforma iti arata ce afiliati performeaza la tine in campanie sau cati afiliati ai atras. Creste numarul de afiliati prin concursuri, creeaza o pagina de afiliere la tine pe site. Stimuleaza-i sa se implice mai mult prin comisioane preferentiale, bonusuri si concursuri tematice, platforma iti permite sa derulezi astfel de proiecte. Cu sustinerea si implicarea echipei 2Parale, care va promova aceste actiuni.
 12. 12. 8. Comunica Succesul in marketingul afiliat depinde in multe situatii de relatia afiliat-advertiser, de comunicarea dintre aceste parti. Noi militam pentru transparenta si comunicare, in acelasi timp trebuie sa ne asiguram ca se respecta clauzele de confidentialitate. 2Parale ofera o modalitate de comunicare cu afiliatii, astfel incat relatia cu ei sa fie cat mai corecta si profitabila. Foloseste sistemul intern de mesaje si promoveaza ofertele si promotiile de pe site-ul tau, ofera-le statistici despre cele mai vandute produse in ultima perioada, ultimele produse adaugate pe site etc. Nu abuza de acest sistem de mesaje, rezuma comunicarea la lucrurile cu adevarat importante pentru afiliat, la informatiile utile pentru ei. 2Parale nu tolereaza SPAM-ul! Intra in contact cu afiliatii de top si raspunde cerintelor afiliatilor tai. Fii la curent cu nevoile lor si ofera-le bannere personalizate, vouchere cadou, reduceri etc. Daca ai intrebari legate de modul de folosire a platformei sau a uneltelor am creat o zona specifica intrebarilor si raspunsurilor. Te asteptam pe answers.2parale.ro, echipa 2Parale si membrii comunitatii 2Parale iti oferim suport pentru eventualele intrebari. Ne gasesti si pe blog.2parale, Twitter, Facebook, Linkedin si YouTube, viziteaza-ne, vei gasi cu siguranta informatii utile pentru a iti imbunatati conversia. Spor la conversii! blog.2parale.ro answers.2parale.ro twitter.com/2parale facebook linkedin.com/companies/2parale youtube.com/2parale

×